Comisia Europeană lansează patru noi proceduri legale împotriva Marii Britanii

N.R.
Internaţional / 22 iulie 2022

Comisia Europeană lansează patru noi proceduri legale împotriva Marii Britanii

Comisia Europeană a lansat, astăzi, patru noi proceduri legale împotriva Marii Britanii, după ce Camera inferioară a Parlamentului britanic a aprobat un proiect de lege prin care se anulează unele dintre reglementările Protocolului nord-irlandez, potrivit News.ro.

Comisia, care monitorizează relaţiile dintre UE şi Marea Britanie, a precizat că refuzul Marii Britanii de a se angaja în negocieri semnificative cu privire la protocolul care guvernează aceste acorduri comerciale şi adoptarea de către Camera Comunelor a proiectului de lege privind Protocolul Irlandei de Nord subminează spiritul de cooperare.

Aceasta este a şaptea "procedură de încălcare a dreptului comunitar" pe care Comisia Europeană a lansat-o pentru eşecul Marii Britanii de a respecta angajamente comerciale cu Irlanda de Nord ale acordului Brexit convenit de ambele părţi.

Procedurile ar putea duce la aplicarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a amenzilor, deşi probabil că acest lucru nu s-ar întâmpla timp de cel puţin un an.

Londra a propus anularea unor controale asupra mărfurilor din restul Regatului Unit care sosesc în provincia britanică şi a contestat rolul CJUE de a decide asupra părţilor acordului post-Brexit convenit de UE şi Marea Britanie.

Cele patru noi proceduri legale nu se referă la noile planuri ale Marii Britanii, ci la acuzaţia că Marea Britanie nu a implementat protocolul.

Provincia britanică face parte din piaţa unică a mărfurilor a UE, ceea ce înseamnă că importurile din restul Regatului Unit sunt supuse declaraţiilor vamale şi uneori necesită controale la sosirea lor.

Aranjamentul a fost stabilit pentru a evita restabilirea controalelor la frontieră între Irlanda de Nord şi Irlanda, membră a UE, dar a provocat partidele unioniste pro-britanice prin crearea unei frontiere în Marea Irlandei.

Comisia a acuzat Marea Britanie că nu a respectat cerinţele vamale pentru mărfurile care sunt transportate din Irlanda de Nord în Marea Britanie, că nu a transpus reglementările UE privind accizele în general şi impozitele la alcool şi că nu a implementat reglementările UE privind impozitul pe vânzări pentru comerţul electronic.

Comisia a dat Marii Britanii termen de două luni să răspundă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb