Comisia Europeană va moderniza EURES

F. A.
Internaţional / 27 noiembrie 2012

Comisia Europeană a adoptat o decizie privind modernizarea Serviciului European de Ocupare a Forţei de Muncă (EURES), informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Decizia urmăreşte creşterea mobilităţii lucrătorilor din statele membre şi pregăteşte calea pentru o veritabilă piaţă europeană a forţei de muncă.

Decizia urmează să fie pusă în aplicare de Comisie şi de statele membre până la data de 1 ianuarie 2014. Până la momentul respectiv, toate ţările participante vor trebui să desemneze servicii specializate care să organizeze reforma, să colaboreze cu noi parteneri şi să dezvolte serviciile specifice necesare.

Scopul reformei EURES este de a-i ajuta pe cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă să intre în legătură cu angajatori care caută anumite competenţe, de a se concentra pe sectoare şi profesii care se confruntă cu o lipsă de personal calificat şi de a sprijini programe de mobilitate destinate tinerilor.

, Comisarul European pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune a declarat: "Îmbunătăţirea mobilităţii persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din statele membre poate contribui la scăderea şomajului, care a atins în prezent niveluri inacceptabil de ridicate. Reţeaua EURES îmbunătăţită va avea ca scop ajutarea persoanelor dispuse să se mute într-o altă ţară pentru a găsi un loc de muncă corelat cu abilităţile deţinute, precum şi sprijinirea angajatorilor să găsească lucrători calificaţi în mod corespunzător. Facem apel la toate statele membre să fie pregătite pentru a pune în aplicare această reformă".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb