Companiile străine se vor putea lista în Arabia Saudită

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 ianuarie 2012

Indicele Tadawul All Share (TASI) al bursei saudite a urcat cu 0,2% ieri, la 6.460,418 puncte. De la începutul anului, creşterea este de 0,7%.

Indicele Tadawul All Share (TASI) al bursei saudite a urcat cu 0,2% ieri, la 6.460,418 puncte. De la începutul anului, creşterea este de 0,7%.

Arabia Saudită le va permite companiilor străine să-şi listeze acţiunile pe piaţa locală, ceea ce alimentează speculaţiile potrivit cărora ţara s-ar putea des-chide către investitorii externi.

Autoritatea Pieţei de Capital din Arabia Saudită a informat că acţiunile listate pe pieţe externe care au reglementări comparabile cu cele din regat, pot solicita, de asemenea, listarea la bursa saudită. În prezent, Arabia Saudită nu le permite străinilor să deţină în mod direct acţiuni la companiile lis-tate din ţară. În 2007, guvernul saudit le-a permis cetăţenilor din statele vecine din Golful Persic să tranzacţioneze acţiuni pe piaţa locală.

Arabia Saudită nu a stabilit un termen pentru deschiderea pieţei către străini, declara, luna trecută, directorul executiv al bursei saudite, Abdullah Al-Suweilmy. În octombrie, unele surse citate de presa internaţională, afirmau că autoritatea de reglementare din domeniu poartă dis-cuţii cu băncile internaţionale în vederea deschiderii pieţei către investitorii străini, în primul trimestru din 2012.

Pieţele financiare din Golful Persic au fost afectate, în 2011, de tensiunile din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, dar şi de criza datoriilor din Europa. Volumul tranzacţiilor derulate la Dubai au scăzut, anul trecut, până la nivelul minim al ultimilor şase ani.

În prezent, Arabia Saudită le permite străinilor nerezidenţi să deruleze tranzacţii prin transferuri "share-swap" (schimb de acţiuni) şi să investească în ETF-uri (exchange-traded funds). Autoritatea pieţei saudite a aprobat primul ETF în martie 2010.

Bursa saudită este cea mai mare piaţă arabă de acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb