Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR) anunţă lansarea www.licitatii-insolventa.ro, site-ul pe care orice membru UNPIR poate publica anunţurile de vânzare pentru bunurile provenite de la societăţile aflate în insolvenţă.
Gândit cu precădere ca un produs B2B, site-ul se adresează tuturor oamenilor de afaceri şi investitorilor locali - indiferent de sectorul economic pe care activează, dar şi persoanelor fizice care doresc să achiziţioneze autoturisme, apartamente sau alte bunuri care provin de la societăţile din portofoliul practicienilor în insolvenţă.
"Am pornit acest demers având în vedere întregul context în care ne aflăm: o piaţă a insolvenţei care creşte susţinut de 5 ani de zile, în care anual se deschid cu cel puţin 10% mai multe dosare de insolvenţă decât în anul precedent, volumul mic de lichidităţi de pe piaţă, dar şi impactul spectaculos al internetului în mediul de afaceri. Practic, le-am oferit gratuit membrilor Uniunii un instrument care îi poate ajuta să facă faţă celei mai mari provocări profesionale actuale: aceea de a găsi cumpărători pentru bunurile pe care le gestionează sau investitori în afaceri funcţionale", a declarat Arin Octav Stănescu - Preşedinte UNPIR.
Structurat pe şase categorii principale: Afaceri, Auto, Imobiliare, Industrial, Office şi Altele, site-ul reuneşte în acest moment peste 900 de anunţuri active de bunuri scoase la vânzare, cu o valoare totală de peste 800 milioane lei.
De asemenea, site-ul are şi o versiune în limba engleză, disponibilă la adresa de web: www.goodsforsale.eu: "O dată cu impactul pozitiv pe care sperăm să-l obţinem prin schimbările majore pe care le propune noul Cod al Insolvenţei, ne-am dorit să ieşim din tiparele pe care le-am construit în ultimii ani, să încercăm să lărgim cercul de cumpărători şi investitori cu care colaborăm şi să facem un prim pas către piaţa europeană.", conchide Arin Stănescu.
Înfiinţată în 1999, Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă (UNPIR) este persoană juridică de utilitate publică, autonomă şi fără scop lucrativ, din care fac parte practicienii în insolvenţă. De asemenea, prin Legea privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale din România, a fost confirmat rolul UNPIR de autoritate competentă în evaluarea şi atestarea cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi a celorlalte state, care vor dori să activeze ca administratori judiciari sau lichidatori în România, având calitatea de practicieni în insolvenţă în statele în care îşi au domiciliul sau sediul profesional.
Printre proiectele UNPIR se numără: includerea în Clasificarea Ocupaţiilor din România (C.O.R.) şi a ocupaţiilor de administrator judiciar şi lichidator, definirea profesiei de practician in insolvenţă ca profesie liberală, definirea profesiei de practician în reorganizare şi lichidare şi recunoaşterea acesteia ca profesie reglementată, cât şi iniţiativele de autoreglementare, precum: elaborarea codului de etică, stabilirea standardelor profesionale (prin realizarea unui manual de bune practici), elaborarea normelor şi procedurilor (procedura de analiză a abaterilor disciplinare).