Concentric Limited, acţionar principal în companiile membre ale GECAD Group

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 4 septembrie 2009

Concentric Limited, o structură de tip holding, a devenit recent acţionar majoritar la companiile membre ale Gecad Group, reunind, totodată, şi alte investiţii ale antreprenorului Radu Georgescu, informează compania.

"Este un proces normal de consolidare a afacerilor pe care le deţin şi care s-au dezvoltat de-a lungul timpului în direcţii diferite. Crearea acestei structuri de tip holding apare ca o etapă normală în dezvoltarea business-ului menită să creeze premisele unei dezvoltări viitoare durabile a liniilor de afaceri, fie prin propriile resurse, fie prin atragerea unor investitori străini", a declarat Radu Georgescu decizia de a transfera acţiunile tuturor companiilor în care este acţionar majoritar către Concentric Limited.

Atragerea de investitori de calibru presupune, însă, existenţa unui mediu legislativ modern şi aliniat cu cerinţele Uniunii Europene, inclusiv în domeniul holdingurilor.

"Deocamdată, în România nu există o astfel de legislaţie şi, drept urmare, am fost nevoit să aleg o altă ţară din Uniunea Europeană care să ofere posibilitatea creării acestei structuri de tip holding", a subliniat Georgescu.

Concentric Limited, societate de răspundere limitată, având sediul social în Republica Cipru, îi are ca unici acţionari pe Radu Georgescu şi soţia sa.

Grupul de firme Gecad a pierdut, în 2008, circa 1,8 milioane euro, mai puţin faţă de anul anterior, când cele patru companii conduse de omul de afaceri Radu Georgescu au înregistrat, cumulat, pierderi de circa 1,9 milioane euro, conform datelor publicate pe Ministerul Finanţelor Publice /MFP/

Tot în 2008, afacerile celor patru companii Gecad s-au ridicat la 7,2 milioane euro, în creştere cu 7 la sută faţă de veniturile de 6,7 milioane euro înregistrate de acestea în anul precedent.

Gecad Group include companiile Gecad Net, Gecad ePayment, Gecad Software şi Gecad Technologies.

Unica divizie care a înregistrat profit în 2008 a fost Gecad Net, companie ce oferă soluţii de securitate, care a ieşit pe plus cu 215.000 euro, aproape similar cu câştigurile înregistrate şi în 2007, când compania inregistra profit net de 210.000 euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb