Concorde Securities are o ţintă de preţ pentru acţiunile Digi Communications (DIGI) de 47 de lei, în următoarele douăsprezece luni, cu circa 30% peste preţul de ieri de la ora 12:00 al titlurilor operatorului de telecomunicaţii, după cum reiese din ultimul raport de analiză dedicat companiei, semnat de Gaal Gellert, ce a fost publicat pe site-ul BVB Research Hub.
În documentul publicat în data de 15 mai, cu deviza "Scăderea Venitului Mediu pe Utilizator a fost necesară pentru a menţine creşterea Unităţilor Generatoare de Profit", se arată că, în primul trimestru, veniturile Digi au crescut cu 12% în dinamică anuală, dar cu 2,5% sub estimări, până la 394 milioane de euro. În opinia analistului, raportarea sub aşteptări a apărut pe fondul scăderii Venitului Mediu pe Utilizator (engl. ARPU). EBITDA şi profitul net au ajuns la 133,7 milioane de euro (+7% în dinamică anuală) şi 11 milioane de euro (-29% în dinamică anuală).
La elemente pozitive, analistul Concorde punctează menţinerea creşterii EBITDA (nivelul indicatorului pentru operaţiunile din Spania având un avans de 51%).
În ceea ce priveşte aspectele negative, se menţionează că încă nu există planuri de indexare a preţurilor cu inflaţia. "Atât timp cât compania poate menţine creşterea rezonabilă a EBITDA în România (+2% pe an), preţurile rămân aceleaşi", se arată în document. De asemenea, este menţionată "erodarea preţurilor" în Spania (-4% faţă de ultimul trimestru al anului trecut).
Analistul pune în evidenţă următoarele tendinţe: continuarea creşterii Unităţilor Generatoare de Profit (engl. RGU), cu 4% în primul trimestru al anului faţă de cel de-al patrulea din anul trecut, care la rândul său a avut o creştere de 3,5%, faţă de trimestrul anterior. În schimb, Venitului Mediu pe Utilizator a scăzut cu 6% în dinamică trimestrială, declin necesar pentru menţinerea ritmului de creştere a Unităţilor Generatoare de Profit.
Conform documentului, creşterea Unităţilor Generatoare de Profit, de la 708 mii în trimestrul al patrulea al anului trecut la 844 de mii în primul trimestru al acestui an, a fost suficientă pentru a menţine o creştere a vânzărilor la nivel de Grup de 10% în dinamică anuală (4% în România şi 29% în Spania).
Cheltuielile de exploatare au crescut cu 14% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile cu deprecierea şi amortizarea, respectiv cele cu personalul, au urcat cu 19%, respectiv 23%, ceea ce a afectat profitul net care a scăzut cu 29%, la 11 milioane de euro.
"Faptul că Digi a trebuit să scadă Venitului Mediu pe Utilizator în ambele ţări pentru a menţine creşterea, într-o perioadă în care alţi operatori listaţi îl ajustează cu inflaţia, nu arată bine. În acest sens, DIGI nu a devenit un «adevărat activ», deşi situaţia s-ar putea schimba cu uşurinţă. Cu toate acestea, în opinia noastră, DIGI rămâne un activ pe termen lung, deoarece compania se află într-un ciclu investiţional intens în Portugalia, Spania şi Belgia, de unde câştigurile vor veni câţiva ani mai târziu", se arată în document.
Concorde îşi menţine recomandarea de "Cumpărare" din raportul trecut, întocmit data de 2 martie, precum şi preţul ţintă de 47 de lei pe acţiune, pentru Digi Communications.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.05.2023, 13:47)
Dar de unde atâta pesimism?
Concorde Securities a dat țintă de preț de 61 lei în august 2022 pentru august 2023. De la 61 la 47 e aproape un dezastru.
Din fericire cei care i-au ascultat au pierdut doar 1 leu pe acțiune până acum. :)))
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.05.2023, 16:47)
Tare de tot e comentariul tau :))))))))