"Confecţii" Vaslui a acordat dividende de peste 4.000 lei/acţiune

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iunie 2004

Nici un acţionar nu deţine controlul societăţii

În 2003, profitul net al companiei a depăşit 49 miliarde de lei

"Confecţii" Vaslui acordă acţionarilor săi, pentru anul trecut, dividende în valoare totală de 32,38 miliarde de lei, ceea ce înseamnă un dividend brut pe acţiune de 4.169 lei. Persoanele îndreptăţite să primească dividende sînt cele înregistrate în Registrul Acţionarilor la data de 2 aprilie 2004.

Acţiunile "Confecţii" Vaslui sînt listate pe piaţa Rasdaq, fiind tranzacţionate la 25.500 lei/acţiune, valoare relativ scăzută avînd în vedere că, în ultimele luni, aceste titluri s-au transferat la cursuri cuprinse între 28.000 lei şi 33.000 lei. Investitorii ar fi interesaţi de achiziţionarea acţiunilor societăţii, însă aceştia sînt reticenţi din cauza lichidităţii destul de reduse a titlurilor. Numărul mic de acţiuni aflate pe piaţă, comparativ cu cererea, ar avea ca posibilă explicaţie existenţa unui capital social de numai 7,76 miliarde de lei, comparativ cu volumul de activitate al societăţii.

Profitul net realizat de societate s-a ridicat, la sfîrşitul anului 2003, la 49,81 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de 227,41 miliarde de lei.

"Confecţii" Vaslui lucrează cu parteneri externi în sistem lohn şi semilohn, principalii săi clienţi fiind din Anglia, Suedia, Germania, Franţa. Pe plan intern, produsele "Confecţii" Vaslui ajung la "Beta-Tex" Timişoara şi FIT Romania. Printre furnizori se numără "Coats" Bucureşti, "Needles" Bucureşti şi "Vastex" Vaslui. Societatea a început anul 2003 cu un sold de disponibilităţi băneşti de 78,09 miliarde de lei, încheind anul cu 93,12 miliarde de lei în cont.

Activitatea companiei începe să se orienteze mai mult către semilohn, avînd în vedere că este finanţată din surse proprii. Anul trecut, "Confecţii" Vaslui nu a contractat nici un credit bancar. De asemenea, societatea nu avea, la sfîrşitul anului trecut, plăţi restante la furnizori sau la bugetul de stat.

Capitalul propriu al companiei a crescut, anul trecut, la 142,93 miliarde de lei (de la 125,7 miliarde de lei în 2002), din care capitalul social este de 7,76 milarde de lei, iar rezervele din reevaluare se ridică la 32,9 miliarde de lei. Trebuie remarcat faptul că, în contul "alte rezerve", este înregistrată suma de 100,43 miliarde de lei. Anul trecut, societatea a înregistrat investiţii de 12,86 miliarde de lei, iar pentru acest an, conducerea societăţii estimează un volum al investiţiilor de 17,43 miliarde de lei.

Compania are un număr de 2.496 acţionari şi nici unul dintre aceştia nu deţine controlul societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb