Fără echipă, comunicare şi fără ca omul să fie mulţumit la locul de muncă nu obţii rezultate în activitatea de antreprenor, este de părere Ileana Blidar, director de marketing la compania Sarmexin.
După 25 de ani de experienţă bancară în funcţii de conducere, Ileana Blidar - antreprenor, om politic, economist, soţie şi mamă - a renunţat la sistemul bancar şi s-a dedicat în totalitate companiei care produce mobilă de lux.
Domnia sa a povestit: "Am renunţat la bănci şi fac echipă cu soţul meu. Am fost acţionar la Sarmex, care, după mai bine de 50 de ani de produs mobilă, în mare parte pentru export, a intrat în reorganizare. Am luat-o de la capăt pentru că iubesc lemnul. Am constituit, anul trecut, o companie mică - Sarmexin - cu acelaşi profil şi am reuşit. Am cumpărat utilaje în leasing de sute de mii de euro. Concurenţa a fost dură, însă ne-am păstrat partenerii externi şi am reuşit. Eu pot să spun că am reuşit".
Societatea Sarmexin exportă mobilă de lux în Germania, Franţa, Anglia, însă viziunea este de reorientare pe piaţa internă.
"Şi piaţa României este consumator de lemn", spune doamna Blidar, adăugând: "Am avut curajul să îmi identific imaginea cu brandul societăţii şi mi-am pus poza pe cărţile de vizită, pe roll-up, pe pliante. Suntem o societate fără credite bancare şi nu avem datorii. Fără echipă, comunicare şi fără ca omul să fie mulţumit la locul de muncă nu obţii rezultate. Politica pe care am învăţat-o la bancă o aplic şi în afacere şi mă ajută foarte mult".
Ileana Blidar a concluzionat că este posibil ca femeile să învingă în afaceri, dar cu mult efort.
Sarmexin produce obiecte de mobilier din lemn masiv - dormitoare, sufragerii, holuri, canapele, grupe de colţ, bucătării, camere tineret, scaune, având showroomuri în Satu Mare, Constanţa şi Bucureşti.
Mobilierul pictat, lansat de companie anul trecut, a fost foarte bine primit în piaţă, societatea înregistrând multe comenzi pentru acest tip de mobilă. Picturile sunt realizate după preferinţele şi nevoia clientului, ne-a precizat Ileana Blidar.
Societatea realizează şi jucării ecologice, din resturile de lemn rămase de la mobilă, acestea fiind confecţionate de o doamnă. "Jucăriile sunt foarte ferme, expresive şi ecologice, netratate şi doresc să realizăm cât mai multe astfel de produse, pentru a oferi locuri de muncă femeilor", a spus Ileana Blidar.
Deşi lumea pare mai precaută în acest an, domnia sa speră la o creştere a vânzărilor Sarmexin, cu cel puţin 20% faţă de anul trecut, când societatea a crescut cu circa 10% în comparaţie cu 2014. Anul trecut, Sarmexin a crescut pe piaţa internă cu 30-40% faţă de anul precedent.