CONFERINTA BURSA-STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMANIEI / CRISTIAN PÂRVAN, PIAROM: "Trebuie să participăm, prin mijloace inovative, la progresul blocului economic european"

(R.R.)
Ziarul BURSA #Strategia dezvoltarii României / 29 mai 2019

Cristian Pârvan

Cristian Pârvan

Resursele naturale de care dispune ţara noastră ar trebui utilizate astfel încât să genereze valoare adăugată, iar o eventuală strategie de dezvoltare a ţării ar trebui să ţină cont de acest aspect, a declarat, ieri, Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).

Domnia sa a afirmat: "Deficitul comercial al României se adânceşte, iar odată cu el se deteriorează şi cursul valutar. Nimeni nu mai vorbeşte astăzi despre valorificarea superioară a resurselor naturale, care trebuie să producă valoare adăugată prin prelucrare. O ţară bogată ca România are deficit comercial având dar de la Dumnezeu o grămadă de resurse naturale; de unele ştim şi ne batem pe ele - gaz, petrol -, iar de altele (cobalt, litiu - materii prime importante pentru noile tehnologii) nici nu ştim, şi nici nu ne spune nimeni. Habar nu avem, nu avem nicio politică, nu spune nimeni nimic, se dau licenţe de explorare, dar este un secret legat de cine acordă aceste licenţe de explorare, de ce le acordă, în ce context se dau ele ş.a.m.d".

Tot în legătură cu valoarea adăugată brută produsă la noi în ţară, preşedintele PIAROM a subliniat că deşi cifra de afaceri a judeţului Argeş este mult mai mare decât cea a judeţului Iaşi, valoarea adăugată şi contribuţia la PIB a judeţului Iaşi este mult mai mare decât a judeţului Argeş.

Totodată, Cristian Pârvan a precizat că este important ca ţara noastră să participe la progresul blocului economic european, deoarece în caz contrar convergenţa reală, pentru a putea adopta moneda euro, nu se va putea realiza. Domnia sa a explicat: "Atunci când punem la punct strategia de ţară a României trebuie să ştim foarte clar ce puncte avem în vedere, mai ales că trebuie să realizăm convergenţa reală pentru a adopta moneda euro. (...) Putem vorbi despre economia pe care am avut-o, putem visa, inutil, la ce a fost, au trecut 30 de ani în decursul cărora lumea s-a mişcat cu o viteză extraordinară. (...) România trebuie să lupte, prin intermediul sectorului de cercetare şi prin alte mijloace inovative, ca să intre în lanţul de valori europene, ca să participe la propunerea proiectului european şi la progresul blocului economic european, pentru că altfel convergenţa reală nu se va putea realiza".

Preşedintele PIAROM a amintit şi de mutaţiile care au loc pe plan internaţional, precizând că pentru o ţară precum România, unele dintre acestea ar putea avea o însemnătate majoră, reiterând ideea potrivit căreia toate acestea ar trebui incluse într-o eventuală strategie naţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb