CONFERINŢA "FINANŢARE PRIN PIAŢA DE CAPITAL", EDIŢIA A III-A / MARIUS DAN, FRANKLIN TEMPLETON: "Prin listarea secundară a FP vrem să atragem investitori care nu au plasamente în România"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 septembrie 2014

"Prin listarea secundară a FP vrem să atragem investitori care nu au plasamente în România"

Prin listarea secundară a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa din Londra vrem să atragem cerere suplimentară pentru acţiunile din portofoliul FP din partea investitorilor care nu au plasamente în România, afirmă Marius Dan, Investor Relations Manager la Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea.

Domnia sa menţionează că sunt foarte mulţi investitori instituţionali care nu şi-au deschis conturi în România, "dintr-un motiv sau altul", pe care FP vrea să-i atragă prin această listare secundară.

"Noi investitori vor fi atraşi prin plasamente separate de acţiuni, facilitate de acţionarii existenţi", explică reprezentantul Franklin Templeton, adăugând că este vorba despre plasamente accelerate şi/sau tranzacţii individuale pe piaţa regular.

Marius Dan precizează că listarea secundară a FP la Londra va avea loc la finele acestei luni sau la începutul lui octombrie, ţinând cont de sezonalitatea pieţelor financiare şi de calendarul politic actual, în condiţiile în care Fondul primeşte evizele necesare de la ASF.

Reprezentantul Franklin Templeton subliniază că, prin listarea la Londra, companiile din portofoliul FP vor fi vizibile pentru investitorii străini.

Listarea FP la LSE se va adresa atât investitorilor britanici, cât şi celor străini instituţionali care au în administrare active de 100 de miliarde de dolari şi care nu sunt prezenţi în România.

Pe de altă parte, Marius Dan aduce în atenţie faptul că Franklin Templeton se va implica, în curând, în procesul de îmbunătăţire a educaţiei financiare a investitorilor retail, în vederea evaluării corecte a produselor.

FP va fi al treilea mare fond listat la LSE, în funcţie de valoarea activului net şi capitalizarea de piaţă, din cele 422 de fonduri prezente la bursa britanică, potrivit Franklin Templeton.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ASFul amana aprobarile in cardasie cu depozitarul central de frica reducerii veniturilor. Depozitarul central si ASFul vor avea ceva mai poutine incasari dela FP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb