CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Bogdan Pătru, Mastercard România şi Croaţia: "Generalizarea educaţiei financiare va aduce beneficii pentru întreaga economie naţională"

G.M.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 iunie 2023

Bogdan Pătru, Mastercard România şi Croaţia: "Generalizarea educaţiei financiare va aduce beneficii pentru întreaga economie naţională"

Accelerarea implementării educaţiei financiare în societate va avea un impact pozitiv asupra întregii economii naţionale, a spus Bogdan Pătru, Government Segment Lead, Mastercard România şi Croaţia.

"Sper să apuc la un moment dat ziua în care educaţia financiară să fie exemplu de bune-practici sau un subiect cu care să spunem «ok, aici excelăm, aici stăm foarte bine; nivelul de educaţie financiară şi nivelul de incluziune financiară din România sunt puncte de reper pentru toate celelalte state din regiune». Din păcate, în momentul de faţă suntem fix la polul opus. Dacă mă gândesc la pre-pandemie, educaţia financiară era un la un moment dat un subiect «nice to have», de menţionat, care dă bine, e preluat, e ceva frumos. Odată cu pandemia, cu creşterea nevoii de produse şi servicii electronice - fie că vorbim de plata taxelor, de e-comm, de deschiderea unui cont -, cu creşterea nivelului de fraude şi tentativei de fraude, cred că educaţia financiară devine o necesitate din ce în ce mai mare la nivelul societăţii şi ar trebui să recunoaştem acest lucru şi să ne aplecăm cu ceva mai mare atenţie şi seriozitate asupra ei. Deşi fiecare reprezentant al industriei face eforturi şi implementează programe, la nivel colectiv vedem că toate acţiunile noastre sunt mici insule şi, deşi educaţia e un proces pe termen lung, rezultatele nu sunt cele pe care cu toţii le dorim, deoarece este nevoie de o implicare şi un sprijin mai mare din partea autorităţilor statului. Toate eforturile industriei sunt lăudabile (...), dar trebuie să accelerăm, să dezvoltăm acţiunile întreprinse în acest sens, să contribuim cu toţii, pentru că mai devreme sau mai târziu rezultatele concrete se vor vedea şi vom asista la un beneficiu pentru întreaga economie naţională", a spus Bogdan Pătru.

El a menţionat că rolul educaţiei financiare nu este unul despre cum să avem grijă de banii noştri, ci în principal e legat de a şti ce este o dobândă fixă, ce este o dobândă variabilă, ce este creditarea, ce este inflaţia, cum să investim, cât să investim, cum să ne asigurăm o pensie decentă, cum să avem o asigurare de sănătate, cum să ne protejăm investiţia şi familia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb