CONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" Aurel Cazacu, PIAROM: "Industria de apărare poate să constituie baza reindustrializării României"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Strategia dezvoltarii României / 25 mai 2023

Aurel Cazacu, PIAROM: "Industria de apărare poate să constituie baza reindustrializării României"

"Armata ţării noastre trebuie să se doteze" "Exportul de armament este însoţit de exportul de produse auxiliare şi logistice pentru armată"

Dezvoltarea industriei de apărare poate să constituie baza reindustrializării României, a afirmat Aurel Cazacu, membru al Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).

Acesta a declarat: "Războiul are trei componente - militară, politică şi economică. În ceea ce priveşte partea economică, trebuie folosit ceea ce se întâmplă în Ucraina. Investiţiile în domeniul militar nu reprezintă o pierdere. România, pentru a se apăra, pune în aplicare nişte programe de dotare militară. Prin această dotare, România va intra în contact cu o tehnologie de nivel foarte înalt, atât în partea de aviaţie cât şi în partea marină, trupe de uscat, tancuri, transportoare blindate, iar pentru toate acestea ne trebuie muniţie. Se va dezolta industria de apărare, care poate să constituie baza reindustrializării României. Şi, în general, armatele reprezintă un consumator care acoperă o gamă foarte largă de produse".

Aurel Cazacu a adăugat: "Putem să facem exporturi pe anumite direcţii, pentru că România încă are un renume bun din punctul acesta de vedere. Exportul de arme nu se face la târg, ci se face numai discutând de la nivelul miniştrilor de apărare în sus (...). Când oferim unei armate armament pe o gamă largă de produse, ei îşi doresc să discutăm şi probleme civile. Mai ales că noi suntem membri NATO şi avem încă un renume bun datorită a ceea ce am fost. Gândiţi-vă că ani de zile România a fost pe locul patru-cinci în lume la exportul de armament".

Conform domniei sale, armata ţării noastre trebuie să se doteze. "Sunt doi parteneri importanţi pentru noi - Statele Unite şi Israel. Vom primi tancuri, vom primi avioane, cooperăm deja cu elicoptere cu partea franceză şi cu Airbus-ul de la Braşov. Cât am fost la minister am facilitat realizarea fabricii de componente de la Braşov pe partea de elicoptere. Am promovat Airbus Helicopter în Malaezia, Tailanda, Indonezia şi Filipine", a spus Aurel Cazacu.

Membrul PIAROM a completat: "Sunt foarte multe lucuri de făcut. Există cinci categorii de forţe - pe uscat, în aer, pe apă, cibernetica - unde avem ciberneticieni foarte buni, Centrul de Studii Cibernetice al NATO este în România - şi partea de spaţiu, mai puţin dezvoltată la noi. Dar celelalte merg foarte bine. Toţi specialiştii care lucrează în domeniul militar şi vor fi implicaţi în exploatarea, mentenanţa şi realizarea de componente a noilor arme pe care Armata Română le va cumpăra, toţi aceşti specialişti vor fi foarte bine pregătiţi şi oricând îşi vor găsi de lucru în industria privată. Iar după ce lucrezi în armată ai o anumită disciplină, o rigoare care va fi benefică industriei civile".

Aurel Cazacu a subliniat că, exportul de armament este însoţit de exportul de produse auxiliare şi logistice pentru armată. "Trebuie să livrăm armatei americane mâncare, confecţii, îmbrăcăminte, etc. Produse pe care nu le cumpără de la chinezi, pentru că sunt alte probleme, legate de războiul hibrid şi asimetric, care sunt foarte importante în ziua de astăzi", a spus membru PIAROM.

În opinia sa, fără export România nu va putea trăi, motiv pentru care componenta militară este foarte importantă.

"Armata Română va comanda industriei româneşti foare multe produse, iar industria românească se va dezvolta pe cele două componente - satisfacerea necesităţilor Armatei Române şi a celorlalte instituţii din sistemul naţional de apărare şi, de asemenea, partea de export, care este foarte importantă. Am rugămintea ca oamenii de afaceri să facă apel la Guvern, pentru a avea acces al listele cu acele persoane care au studiat în România şi care acum sunt membri în Guvernele şi în Parlamentele din foarte multe ţări de pe toate continentele. Există relaţii pe care putem să le folosim ca să exportăm. Fără export România nu va putea trăi şi de aceea componenta militară este foarte importantă. Sunt două ţinte: apărarea ţării şi rezolvarea problemelor sociale, mai ales ţinerea în ţara a tineretului, care este foarte capabil. Pot să vă spun că la NASA, jumătate din specialişti sunt de origine română", a spus Aurel Cazacu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pate daca se reintroduce in dotarea armatei arcul cu sageti si sulita. i acest caz avem meri sanse, intrucat nu le mai produce nimeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb