CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ | FLORIN DĂNESCU, PREŞEDINTELE EXECUTIV AL ARB: "Trebuie să facem o prioritate din securitatea cibernetică"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 2 februarie 2023

"Trebuie să facem o prioritate din securitatea cibernetică"

Industria bancară este cea mai reglementată dintre toate industriile, iar unul din domeniile puternic reglementate este cel al securităţii cibernetice, subliniază Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). Printre altele, domnia sa a menţionat: "Când a apărut subiectul GDPR, toată Europa a fost foarte apropiată acestui subiect, dar resursele alocate există?

Sunt cele 500.000 de IMM din România acoperite din acest punct de vedere? Putem prioritiza în România acest domeniu în mod real? (...)

Statele avansate ştiu să colecteze informaţii şi să-şi creeze parteneriate cu industrii care pot fi utile şi pot contribui la securitatea cibernetică. Probabil că aceasta este marea rămânere în urmă faţă de ţările europene. Cunoştinţele, educaţia noastră în acest domeniu, diferenţele culturale nu ne lasă să ne dezvoltăm".

Florin Dănescu arată că este nevoie de strategii pentru întărirea securităţii cibernetice: "Noi, ca industrie, avem o strategie pe bune. Am împărţit programul de educaţie financiară în doi piloni - unul de educaţie financiară şi unul de educaţie digitală". Printre altele, domnia sa susţine că foarte importantă în acest domeniu este încrederea între instituţii: "Avem foarte multe motive să nu avem încredere unul în altul, la nivel instituţional. Până când nu vom avem încredere unii în alţii nu vom putea să facem lucrurile aşa cum trebuie. Când vom şti să folosim fiecare industrie alături de instituţiile statului pe acest domeniu al siguranţei cibernetice vom fi mult mai cvilizaţi şi mult mai coerenţi. Este vorba despre procese care să ne conducă la un rezultat pozitiv".

Totodată, Florin Dănescu este de părere că nu sunt alocate resursele necesare acelor domenii despre care toţi spunem că sunt prioritare: "Băncile alocă aceste resurse pentru că sunt interesate atât obiectiv, cât şi subiectiv de zona de cyber. Am trăit multe momente de ameninţări şi atacuri. Deşi sigur că mai sunt multe de făcut, industria bancară are o prioritate în acest domeniu. (...)

Definiţia cea mai simplă a economiei este că aceasta reprezintă ştiinţa atragerii de reseurse rare...de la idei şi resurse financiare la mijloace de producţie şi oameni. Resursele rare în România există; ceea ce trebui să facem este o prioritate din securitatea cibernetică, aceasta trebuind să fie un scop in sine. Fără securitate cibernetică s-ar putea să nu ajungem la un rezultat".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb