ZIARUL BURSA

02 februarie 2023
Ediţia din 18.09.2024
Securitatea cibernetică - prioritate pentru orice domeniu de activitate

CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ Securitatea cibernetică - prioritate pentru orice domeniu de activitate

A.I.Companii / 2 februarie 2023

Apărarea faţă de atacurile cibernetice trebuie să fie o prioritate pentru orice domeniu de activitate, este una dintre principalele concluzii ale Conferinţei "Securitatea cibernetică", organizată marţi de ziarul BURSA. În plus, este nevoie de stategii, resurse, de o colaborare strânsă între mediul public şi cel privat, inclusiv la nivel internaţional, precum şi de programe educaţionale, pentru întărirea securităţii cibernetice, au subliniat cei prezenţi.

"Ne confruntăm cu un stol de Lebede Negre, în ceea ce priveşte securitatea cibernetică"

CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ | MARIA-MANUELA CATRINA, ADJUNCT AL DIRECTORULUI DIRECTORATULUI NAŢIONAL DE SECURITATE CIBERNETICĂ: "Ne confruntăm cu un stol de Lebede Negre, în ceea ce priveşte securitatea cibernetică"

Andrei IacomiCompanii / 2 februarie 2023

"Cele mai periculoase atacuri cibernetice, în care advresarul câştigă, sunt cele pe care nu le vedem" 

"Toţi cei care identifică atacuri sunt rugaţi să sesizeze Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică"

Nu ne confruntăm cu o Lebădă Neagră, ci probabil cu un stol de Lebede Negre în ceea ce priveşte securitatea cibernetică, spune Maria-Manuela Catrina, Adjunct al Directorului Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

"Trebuie să facem o prioritate din securitatea cibernetică"

CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ | FLORIN DĂNESCU, PREŞEDINTELE EXECUTIV AL ARB: "Trebuie să facem o prioritate din securitatea cibernetică"

E.O.Companii / 2 februarie 2023

Industria bancară este cea mai reglementată dintre toate industriile, iar unul din domeniile puternic reglementate este cel al securităţii cibernetice, subliniază Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). Printre altele, domnia sa a menţionat: "Când a apărut subiectul GDPR, toată Europa a fost foarte apropiată acestui subiect, dar resursele alocate există?

De la dreapta la stânga: Septimiu Stoica, Alina Radu, Alexandru Păuneascu, Liviu Fenoghen

ALEXANDRU PĂUNESCU, REPREZENTANTUL BNR ÎN COLEGIUL DE COORDONARE AL CSALB: "Eu nu aş face un credit în această perioadă"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 2 februarie 2023

În această perioadă, în care dobânzile au un trend crescător, nu este recomandată contractarea unui credit, consideră Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naţionale a României (BNR) în Colegiul de Coordonare al Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Domnia sa a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă: "Recomandarea mea pentru consumatori este să-şi amâne investiţia într-un imobil sau în alte bunuri, prin credit, măcar pe parcurusl acestui an. Eu nu aş face un credit în această perioadă".

"În ultimii ani am văzut un răspuns mai coerent al autorităţilor în privinţa fenomenului ransomware"

CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ | CĂTĂLIN ZETU, ŞEFUL BIROULUI DE INVESTIGARE A INFRACŢIUNILOR ÎMPOTRIVA SISTEMELOR INFORMATICE, IGPR: "În ultimii ani am văzut un răspuns mai coerent al autorităţilor în privinţa fenomenului ransomware"

V.R.Companii / 2 februarie 2023

În ultimii doi ani am putut vedea un răspuns mult mai coerent şi concret din partea autorităţilor în privinţa fenomenului ransomware, este de părere Cătălin Zetu, şeful Biroului de Investigare a Infracţiunilor împotriva sistemelor informatice din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Bugetul, motiv de supărare pentru federaţii

SPORT ŞI BANI Bugetul, motiv de supărare pentru federaţii

OCTAVIAN DANSport / 2 februarie 2023

Finanţarea alocată de către Ministerul Sportului creează nemulţumire pentru foarte multe federaţii. Puţinătatea banilor îi face pe unii şefi de federaţii să anunţe că nu vor putea să-şi continuie activitatea în 2023 la un nivel decent, iar despre marea performanţă va fi foarte greu de vorbit. Banii din sport nu au ţinut pasul cu inflaţia.

Ni se pregăteşte un nou Bretton Woods?

Ni se pregăteşte un nou Bretton Woods?

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 2 februarie 2023

Achiziţiile de aur ale băncilor centrale au explodat în 2022, marcând cel mai ridicat nivel din ultimii 55 de ani. Cantităţile de aur achiziţionate anul trecut au fost de 1.136 de tone, cel mai mult din 1967, marcând o creştere de peste 150% faţă de 2021, potrivit Consiliului Mondial al Aurului (WGC).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Castrul legionar de la Turda (Fotografie facuta de M. Szabo).Sursa foto: www.limesdacicus.ro

Propunere pentru Patrimoniul UNESCO

O.D.Miscellanea / 2 februarie 2023

Ţara noastră are o nouă propunere pentru UNESCO în zona sensibilă a patrimoniului. Ambasadoarea României la UNESCO, Simona-Mirela Miculescu, a înmânat directorului Centrului Patrimoniului Mondial, Lazare Eloundou Assomo, dosarul de nominalizare a...

MACRO NEWSLETTER 2 Februarie 2023

MACRO NEWSLETTER 2 Februarie 2023

Macroeconomie / 2 februarie 2023

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a temperat creşterea anuală şi în noiembrie 2022, până la 6,8%, de la 8,6% în luna precedentă, pe fondul unei noi scăderi lunare de 0,8%.

Artificiile, nocive pentru tot ce e viu

Artificiile, nocive pentru tot ce e viu

O.D.Miscellanea / 2 februarie 2023

Artificiile nu doar că imită zgomotele unor bombe, ci au şi efectul unora asupra a tot mai multe animale. Un nou studiu realizat de Universitatea Curtin din Australia a dezvăluit impactul "'foarte dăunător'' al focurilor de...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo