India este una dintre ţările ce deţin cele mai multe situri incluse în patrimoniul UNESCO

Ziarul BURSA #Internaţional / 2 februarie 2023

India este una dintre ţările ce deţin cele mai multe situri incluse în patrimoniul UNESCO

"Este adevărat că turismul ajută la stimularea soft power al unei naţiuni, pe măsură ce o naţiune devine mai puternică, iar lumea vrea să ştie mai multe despre această naţiune şi este atrasă de ea." - Narendra Modi - Prim-Ministru

"Este adevărat că turismul ajută la stimularea soft power al unei naţiuni, pe măsură ce o naţiune devine mai puternică, iar lumea vrea să ştie mai multe despre această naţiune şi este atrasă de ea." - Narendra Modi - Prim-Ministru

După declararea independenţei, India a evoluat ca atracţie turistică din mai multe motive. Ideea de călătorie s-a schimbat foarte mult de-a lungul anilor. Turişti din diferite ţări au vizitat India pentru a asista la tradiţiile şi moştenirea culturală incredibilă a acesteia, factorii care au pus bazele sectorului turistic indian. În 2019, numărul total de călători ce au vizitat India a fost de 17,91 milioane, dintre care 10,58 milioane au fost vizitatori străini, iar în 2021, un număr total de 7 milioane de călători au vizitat India, dintre care 1,52 milioane erau străini.

Pandemia de Covid-19 a făcut pe toată lumea să tânjească după călătorii şi explorarea unor locuri noi. Taj Mahal a devenit cel mai vizitat sit, urmat de Fortul Roşu şi Qutub Minar, care au devenit al doilea şi al treilea loc ca număr de vizitatori. Raportul Indian Tourism Statistics 2022 dezvăluie că India a primit 677,63 milioane de vizite turistice interne în 2021. Procentul a crescut cu 11,05% de la 610,22 în 2020. Cele mai importante state ale Indiei, în ceea ce priveşte vizitele interne, au fost: Tamil Nadu, Uttar Pradesh, Andhra Pradesh şi Karnataka.

Odată cu deschiderea graniţelor internaţionale, India pare să fi oferit o multitudine de oportunităţi pentru călătorii şi rătăcitorii de toate naţiile. Vizitatorii, în special tinerii din zilele noastre, explorează în siguranţă natura şi monumentele maiestuoase din India. De asemenea, reluarea zborurilor internaţionale au adus traficul internaţional de pasageri pentru transportatorii indieni pe o traiectorie de creştere şi, potrivit datelor furnizate de Ministerul Turismului, până în prezent au fost înregistrate un total de 4,45 milioane de sosiri de turişti străini (FTA).

Sub preşedinţia G20 a Indiei, sectorul turismului indian va contribui cu 56 de miliarde de dolari SUA la PIB şi va genera 140 de milioane de locuri de muncă

Ministerul Turismului, în parteneriat cu Confederaţia Industriei Indiene (CII), va organiza primul Summit Global al Turismului din New Delhi, în perioada 10-12 aprilie 2023, în care toate ţările membre G-20 vor fi invitat să participe.

Oficialii ministerului turismului au subliniat modul în care G20 va fi principala zonă a ministerului în 2023 pentru a stabili ţara ca destinaţie turistică cheie în timpul conducerii sale de-a lungul unui an.

Dl. Prashant Ranjan, director, Ministerul Turismului, a subliniat că, la Summit-ul pentru investitori în turism, India va prezenta oportunităţi de investiţii şi comerţ în diferite segmente ale turismului, cum ar fi parcuri tematice, turism de aventură şi turism de wellness, turism de croazieră şi ecoturism.

Guvernul Indiei a introdus mai multe scheme pentru a stimula turismul, inclusiv vizele electronice, dar şi la intrarea în ţară, măsurile luate pentru îmbunătăţirea conexiunii de pe ultimul kilometru la destinaţii turistice prin schema UDAN etc. În ultimii 8 ani au fost comandate 72 de aeroporturi noi de către India, ducând numărul de aeroporturi la peste 140 aeroporturi.

Ministerul Turismului a iniţiat înfiinţarea "Cluburilor de Turism YUVA" ca parte a sărbătorilor "Azadi ka Amrit Mahotsav". Portalul Utsav a fost lansat pentru a prezenta festivaluri, evenimente şi darshan-uri live în India pentru a promova diferite regiuni ale ţării ca destinaţii turistice populare în întreaga lume, dar şi mai mulţi paşi pentru a promova India ca destinaţie turistică.

"Fie că este vorba de integrare naţională sau de simţul datoriei civice, această moştenire culturală a noastră acţionează şi ca o legătură. Aceasta este legătura puternică care leagă nu numai ţara, ci şi întreaga lume cu India." - Narendra Modi-Prim-Ministru

India este una din tarile ce deţine cele mai multe situri ce sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO din lume. Guvernul Indiei, sub conducerea prim-ministrului Narendra Modi, a observant că moştenirea culturală este poate cea mai puternică legătură pe care o formează India şi poporul ei şi, în esenţă, ea întinereşte şi reîntăreşte aceste legături.

În ultimii ani, guvernul Indiei lucrează la re-dezvoltarea siturilor culturale şi de patrimoniu din India. Magnificul templu Somnath, care a fost distrus de mai multe ori de invadatorii străini, a fost reconstruit în 1995 şi apoi reamenajat la scară masivă de către guvern. Alte asemenea iniţiative importante sunt: inaugurarea Coridorului Kashi Vishwanath (o oportunitate de a transforma Dhamul sacru într-un mod fără precedent), Proiectul Mahakal Lok Corridor din Ujjain, Madhya Pradesh (cel mai ambiţios şi fundamental), dar şi transformarea Char Dham Pariyojana. Lucrările au început în decembrie 2016 şi îşi propune să se extindă la 900 km de autostrăzi ce leagă toate cele 4 Dham-uri: Gangotri, Yamunotri, Badrinath şi Kedarnath.

Reconstrucţia lui Shri Ram Janamabhoomi din Ayodhya, în prezent în curs de construcţie a templului Ram din Ayodhya, continuă să ghideze omenirea timp de veacuri. După construirea templului, nu numai oamenii din India, ci şi străinii care vizitează India, vor dori, fără îndoială, să viziteze Ayodhya.

Indienii au încredere neclintită în idol şi statut. Acesta este motivul pentru care statui înalte ale unor mari oameni şi lideri religioşi sunt ridicate în toată ţara pentru a introduce generaţiei următoare valorile moştenirii culturale şi religioase.

Statuia Unităţii este cea mai înaltă statuie din lume, cu o înălţime de 182 de metri, situată lângă Kevadia, în statul Gujarat, India. Îl înfăţişează pe omul de stat indian şi activistul pentru independenţă, Vallabhbhai Patel, care a fost primul Viceprim-Ministru şi Ministru de Interne al Indiei independente. O "Statuie a egalităţii" de aproximativ 66 de metri înălţime, care îl comemorează pe Sri Ramanujacharya, cel care a promovat ideea egalităţii în toţi.

În noiembrie 2022, Prim-Ministrul Narendra Modi a dezvăluit o statuie de bronz de aproximativ 33 de metri înălţime, cea a lui Sri Nadaprabhu Kempegowda în Bengaluru. "Statuia Prosperităţii" este făcută pentru a comemora contribuţia lui Nadaprabhu Kempegowda, care este fondatorul Bengaluru.

Guvernul indian a dezvăluit planuri de a ilumina mai multe sit-uri istorice ale capitalei folosind energia solară. Printre cele şase locuri pentru care vor fi instalate noi centrale solare se numără Qutub Minar din secolul al XIII-lea, Fortul Roşu din gresie roşie din secolul al XVII-lea şi Mormântul Humayun din secolul al XVI-lea.

În cătunul Modhera din Gujarat, care a fost numit prima comunitate din naţiune alimentată cu energie solară 24 de ore pe zi, Prim-Ministrul Narendra Modi a dezvăluit un ecran de proiecţie 3D de lumină şi sunet la Surya Mandir, care acum este primul sit de patrimoniu al Indiei alimentat în întregime cu energie solară. Guvernul Indiei plănuieşte, de asemenea, să dezvolte Templul Soarelui Konarak în "Oraşul Soarelui".

Deţinerea Preşedinţiei G20, un fundal major al Guvernului Indiei, intenţionează să lanseze o campanie globală pentru a recâştiga impulsul pierdut al turismului. Iniţiativa "Vizitează India 2023" va poziţiona şi va consolida poziţia Indiei ca destinaţie de 365 de zile. Campania "Vizitaţi India 2023" va utiliza platforma G-20 în peste 200 de întâlniri, evenimente şi conferinţe programate în peste 50 de destinaţii din ţară.

Prim-Ministrul Narendra Modi a menţionat cea mai lungă croazieră fluvială din lume-MV Ganga Vilas între Varanasi şi Dibrugarh. MV Ganga Vilas îşi va începe călătoria din Varanasi în Uttar Pradesh şi va parcurge aproximativ 3.200 km în 51 de zile pentru a ajunge la Dibrugarh în Assam prin Bangladesh, traversând 27 de sisteme fluviale din India şi Bangladesh. MV Ganga Vilas are trei punţi, 18 apartamente la bord cu o capacitate de 36 de turişti, având toate facilităţile de lux. Călătoria inaugurală va avea 32 de turişti din Elveţia care se înscriu pe toată durata călătoriei. Croaziera MV Ganga Vilas este organizată pentru a scoate în evidenţă tot ce este mai bun din ţară şi a fi prezentat lumii. Croaziera de 51 de zile este planificată cu vizite în 50 de locuri turistice, inclusiv sit-uri din Patrimoniul Mondial, parcuri naţionale, Ghats fluviali şi oraşe mari precum Patna în Bihar, Sahibganj în Jharkhand, Kolkata în Bengalul de Vest, Dhaka în Bangladesh şi Guwahati în Assam. Călătoria le va oferi turiştilor ocazia de a porni într-o călătorie experienţială şi de a se răsfăţa în arta, cultura, istoria şi spiritualitatea Indiei şi Bangladeshului. În conformitate cu efortul PM de a stimula turismul de croazieră fluvială, potenţialul uriaş neexploatat al croazierelor fluviale va fi deblocat odată cu lansarea acestui serviciu şi va anunţa o nouă eră a turismului de croazieră fluvială pentru India.

India este un tărâm al culturii, moştenirii şi spiritualităţii, fiecare stat având propriile sale oferte turistice unice în lume. Preşedinţia G-20 a Indiei din decembrie 2022 până în noiembrie 2023 va ajuta sectorul turistic al Indiei să evidenţieze ofertele turistice ale ţării şi să împărtăşească poveştile noastre de succes în turism la nivel global.

Ambasada Indiei în România sprijină companiile şi organizaţiile interesate în dezvoltarea relaţiilor comerciale sau de investiţii dintre India şi România.

"Vizitaţi India 2023" | " Incredible India"

C

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb