CONFINDUSTRIA ROMANIA: ''Petrecerea sărbătorilor de Crăciun cu responsabilitate şi grijă, luând toate măsurile necesare, inclusiv vaccinarea, este o datorie a fiecăruia dintre noi''

G.U.
Comunicate de presă / 20 decembrie 2021

''Petrecerea sărbătorilor de Crăciun cu responsabilitate şi grijă, luând toate măsurile necesare, inclusiv vaccinarea, este o datorie a fiecăruia dintre noi''

Petrecerea sărbătorilor de Crăciun cu responsabilitate şi grijă, luând toate măsurile necesare, inclusiv vaccinarea, este o datorie a fiecăruia dintre noi.

Acesta este mesajul etic şi social al Confindustria Romania, comunitatea întreprinzătorilor italieni din România, împărtăşit de una dintre cele mai mari federaţii sindicale din România, Federaţia Sanitas din România (peste 100.000 membri din sectorul sanitar).

Potrivit unui comunicat al asociaţiei, în România procentul de persoane vaccinate este foarte scăzut iar acest lucru pune în pericol şi economia ţării, care trebuie să se prezinte, la începutul anului 2022, cu o pandemie sub control şi în consecinţă, cu o capacitate de producţie capabilă să facă faţă provocărilor acestei noi competiţii economice şi oportunităţilor care derivă din PNRR.

''Creşterea restricţiilor cu privire la circulaţia persoanelor între state nu trebuie subestimată întrucât pandemia a avut întotdeauna, în aceste luni, ritmuri de creştere şi evoluţie în continuă schimbare, de la ţară la ţară.

Având în vedere gradul foarte mare de interacţiune la nivel economic, dar şi uman, dintre Italia şi România, trebuie să fim pregătiţi să punem în aplicare proceduri clare, pentru a nu bloca circulaţia antreprenorilor, managerilor, lucrătorilor între cele două ţări'', se menţionează în comunicat.

Industria şi cele mai mari investiţii italiene din România, reprezentate de Confindustria, au decis aşadar să se diferenţieze de tradiţionale urări de Crăciun, alegând să aducă în schimb o contribuţie etică şi socială puternică şi tangibilă, tocmai pentru a proteja sărbătorile dar şi în vederea relansării economice şi productive în noul an.

Mesajul este transmis printr-un clip video impresionant în care se face o paralelă între numărul de morţi pe care îl avem în aceste luni şi impactul unor accidente aeriene. "Diferenţa este că în acest an am ales calea utilităţii în detrimentul celei a simpatiei. Mesajul nostru îi îndeamnă pe toţi la o reflecţie profundă: în aceste 24 de luni ne-am obişnuit cu moartea, ne-am obişnuit cu numerele, reci, sterile şi exclusiv statistice, în timp ce unele familii şi-au pierdut persoanele dragi. Cum am reacţiona dacă în fiecare zi 1, 2 sau 3 avioane s-ar prăbuşi la sol având ca rezultat decesul tuturor pasagerilor? Am simţi cu toţii un sentiment de neputinţă şi disconfort pentru că nu putem face nimic. Astăzi toată România este în acelaşi avion dar fiecare dintre noi poate fi protagonistul schimbării, salvând alte persoane. Vaccinarea este unul dintre instrumentele pentru combaterea pandemiei şi pentru întoarcerea la o viaţă normală", declară Preşedintele Confindustria Romania, Giulio Bertola.

Şi Preşedintele Federaţiei Sanitas din România, Leonard Bărăscu, a declarat la rândul său: "Noi, Sanitas, în calitate de federaţia sindicală reprezentativă în Sănătate şi Asistenţă socială, am susţinut - încă de la apariţia primului vaccin anti-COVID 19 - şi susţinem în continuare nevoia de vaccinare. Suntem în plină pandemie, am depăşit se pare valul 4, însă nu trebuie să ne lăsăm înşelaţi de perioada de acalmie din acest moment. Este adevărat că a scăzut numărul de cazuri de infectare, a scăzut numărul de decese iar presiunea pe sistemul de sănătate nu mai este atât de mare. Dar suntem conştienţi că virusul ne dă doar un moment de pauză şi ar trebui să-l folosim ca să ne pregătim pentru următorul val. Această tulpină Omicron se răspândeşte în mod alarmant comparativ cu ce am avut înainte, deci este probabil o chestiune de săptămâni. Singura soluţie reală este vaccinul. Noi, Sanitas, continuăm să susţinem vaccinarea voluntară, de aceea ne-am şi alăturat partenerilor de la Confindustria în acest demers de informare".

Mesajul video va fi transmis şi în cadrul a numeroase societăţi din toată România, cu obiectivul de a sensibiliza sute de mii de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb