Conflictul din PSD creşte în greutate

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 23 februarie 2005

Antonie Iorgovan, încă un candidat împotriva lui Adrian Năstase Senatorul declară că situaţia casei lui Traian Băsescu din strada Şerban Mihăileanu a fost cunoscută de liderii PSD încă din campania electorală

Tensiunile din PSD devin din ce în ce mai evidente. Lupta dintre Adrian Năstase şi Ion Iliescu a revenit pe agenda politică a Partidului Social Democrat. Mai mult, foştii şi actualii membrii PSD au început să facă dezvăluiri şocante.

Adrian Năstase, preşedintele partidului, a fost părăsit de toţi susţinătorii săi. După ce, în urmă cu două zile, Sorin Opres-cu a anunţat că va candida pentru postul rîvnit de Adrian Năstase, şi anume pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, ieri, senatorul Antonie Iorgovan a intrat şi el în luptă împotriva fostului premier. Tot ieri, ex-senatorul PSD Triţă Făniţă a trimis o scrisoare unui cotidian central, lansînd acuzaţii la adresa liderului partidului. În replică, preşedintele PSD a declarat că Triţă Făniţă este supărat pe motiv că fostul Guvern nu a dorit să promoveze o ordonanţă care să-i asigure senatorului beneficii dintr-o afacere ilegală, bazată pe importuri de grîu.

Pe de altă parte, senatorul PSD Antonie Iorgovan i-a transmis "două veşti" lui Adrian Năstase. În primul rînd, îl anunţă pe Năstase că nu are de gînd sa plece din partid, iar, în al doilea rînd, subliniază că va candida exact pentru aceeaşi funcţie la care aspiră domnia sa. Ba mai mult, Antonie Iorgovan ne-a declarat că, în cazul în care va fi nevoie, se va alia cu senatorul Sorin Oprescu împotriva lui Adrian Năstase.

Conflictul dintre Antonie Iorgovan şi Adrian Năstase a răbufnit în momentul în care senatorul a formulat denunţul penal al grupului PSD din Senat împotriva preşedintelui Traian Băsescu, în legătură cu imobilul acestuia, din strada Şerban Mihăileanu. Adrian Năstase susţinea atunci că Antonie Iorgovan nu ar fi trebuit să angajeze tot partidul în acel demers. Ieri, Antonie Iorgovan a precizat că a avut "mînă liberă" din partea lui Ion Iliescu în acest sens. În plus, senatorul PSD este convins că reprezentanţii staff-ului PSD au ştiut încă din campania electorală de scandalul casei lui Traian Băses-cu, însă au preferat să tacă. "Adrian Năstase s-a simţit cu musca pe căciulă, deoarece nici situaţia caselor sale nu este foarte clară", a mai adăugat senatorul.

Pe de altă parte, Adrian Năstase a subliniat că ceea ce l-a deranjat cel mai tare în declaraţiile lui Antonie Iorgovan a fost "modul mitocănesc de adresare".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb