Conglomeratul lui Warren Buffett, amendat cu aproape un milion de dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 august 2014

Conglomeratul lui Warren Buffett, amendat cu aproape un milion de dolari

Compania a încălcat cerinţele de raportare a tranzacţiilor

"Berkshire Hathaway" Inc., conglomeratul miliardarului Warren Buffett, a fost amendat cu 896.000 de dolari de către Departamentul de Justiţie al SUA pentru că a încălcat cerinţele de raportare atunci când a achiziţionat o participaţie masivă la producătorul de materiale de construcţii USG Corp.

"Berkshire" a cumpărat, în noiembrie 2008, titluri convertibile USG de 300 de milioane de dolari, care au fost transformate în acţiuni în 9 decembrie 2013.

Potrivit autorităţilor SUA, compania a încălcat legile anti-trust la momentul achiziţiei de acţiuni USG prin faptul că nu a raportat tranzacţia. Departamentul de Justiţie şi Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) au informat că "Berkshire" nu a înştiinţat autorităţile federale de reglementare cu privire la convertirea de titluri USG în acţiuni, în decembrie anul trecut. Potrivit normelor americane în materie, acest tip de tranzacţii trebuie anunţate pentru ca guvernul să poată evalua dacă este afectată concurenţa din domeniu.

"Comisia solicită respectarea normelor de notificare premergătoare şi nu va ezita să solicite sancţiuni civile împotriva companiilor sau persoanelor care nu-şi respectă obligaţiile de informare", a declarat Deborah Feinstein, directorul biroului de concurenţă din cadrul FTC.

Warren Buffett, preşedintele "Berkshire", a declarat că grupul său "a făcut o greşeală". "Berkshire" este cel mai mare acţionar al USG, cu o deţinere de 30%, potrivit cifrelor Bloomberg.

În luna ianuarie, "Berkshire" a transmis o informare prin care să corecteze situaţia, aducând la cunoştinţa autorităţilor achiziţia ce ar fi trebuit raportată anterior, conform Departamentului de Justiţie. Autorităţile americane au precizat că grupul "Berkshire" "a încălcat continuu" legea federală din 9 decembrie până în 3 februarie.

Menţionăm că, în trimestrul al doilea din 2014, "Berkshire" şi-a majorat profitul cu 41%, în ritm anual, la recordul de 6,4 miliarde dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb