CONGRES CU DOI CANDIDAŢI Ludovic Orban şi Florin Cîţu, singurii competitori pentru şefia PNL

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 27 august 2021

Ludovic Orban şi Florin Cîţu, singurii competitori pentru şefia PNL

Comisia de Organizare a Congresului PNL, eveniment care va avea loc în 25 septembrie, a anunţat, ieri, că perioada pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al partidului s-a încheiat şi că au fost acceptate candidaturile actualului şef al formaţiunii politice liberale, Ludovic Orban, şi premierului Florin Cîţu.

"În conformitate cu prevederile art. 67 alin. 1 din Statutul PNL, perioada de timp în care se puteau depune candidaturile pentru preşedinţia PNL, proiectele de moţiuni (proiectele de program de acţiune politică ale PNL pe următorii ani) şi listele cu grupurile de promovare a expirat pe 25 august 2021. Au fost depuse şi acceptate pentru dezbateri în Comitetele Directoare Judeţene ale PNL două candidaturi: ale domnilor Ludovic Orban şi Florin Cîţu", arată, într-un comunicat de presă, Theodor Stolojan, preşedintele Comisiei de Organizare a Congresului PNL.

Termenul limită până la care Comitetele Directoare Judeţene, întrunite statutar, se pronunţă, prin vot secret, pentru susţinerea unui proiect de moţiune sau a ambelor proiecte este 17 septembrie. Un proiect de moţiune trebuie să întrunească votul a cel puţin 10 Comitete judeţene pentru a fi dezbătut în Congres.

Până acum, moţiunea lui Ludovic Orban a primit votul a cinci filiale judeţene şi mai are nevoie de încă cinci pentru a fi discutată şi votată în cadrul Congresului PNL din 25 septembrie.

Viitorul preşedinte al PNL va fi ales, în 25 septembrie, în urma votului a 5000 de delegaţi liberali care vor participa la Congres. Delegaţii vor avea de ales între moţiunea Forţa Dreptei a lui Ludovic Orban şi România Liberală a lui Florin Cîţu.

Echipa de conducere a viitorului preşedinte va fi votată la un eveniment naţional al liberalilor ce va fi organizat ulterior, în luna octombrie sau noiembrie, în funcţie de condiţiile evoluţiei valului patru al pandemiei în ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A mintit la Botosani. A uzurpat caltatea de reprezentant al PNL AT

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb