Actualizare - Eugen Tomac: ''Nu ne aflăm în cel mai fericit moment al existenţei noastre politice''
Europarlamentarul Eugen Tomac, ales astăzi preşedintele al PMP la Congresul extraordinar al partidului, a declarat că formaţiunea nu se află în "cel mai fericit moment" al existenţei sale politice şi a Citeşte mai mult...
---
Actualizare - Congresul Extraordinar al PMP: Eugen Tomac, ales preşedinte al partidului
Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară l-a ales astăzi pe Eugen Tomac ca preşedinte al formaţiunii politice, informează Agerpres.
Acesta a candidat ca lider al moţiunii "PMP - un nou început pentru o Românie creştin-democrată".
Din 456 de voturi exprimate, 421 au fost pentru, 18 împotrivă şi 17 abţineri.
---
Actualizare - Florian Bichir: ''A fost un an dezastruos pentru PMP, nu am existat''
Vicepreşedinte PMP Culte, Minorităţi Naţionale, Florian Bichir, a transmis că a fost ''un an dezastruos pentru PMP'', conform News.ro.
"A fost un an dezastruos pentru PMP, nu am existat, în afară de negocierile cu Bulgaria. Realizări? Zero. Bun negociator, omul negociază cu el în oglindă, chiar am înnebunit de tot? Care e beneficiul partidului? Nu e personal cu dânsul, e într-adevăr o valoare, dar pe negocierile lui, nu ca lider politic. Ne-am antrenat aşa bine că am ajuns impotenţi politic, nu mai ştim cine suntem. Nu vorbim de Basarabia, de proiecte. Care a fost soluţia? George Simion? Ce să fac cu George Simion. Ne-am preluat programul cu Basarabia şi Bucovina, naţionalis, creştin-democraţie. Unde pot să mă duc cu Simion? Poate la Disneyland. Ăsta e proiect politic? Unde pot să mă duc cu ăla pe stradă", a afirmat Florian Bichir.
---
Actualizare - Marius Paşcan: ''Când nu ai direcţie, obiective, nu ai decât să te duci cu capul în zid''
Prim-vicepreşedintele PMP, Marius Paşcan, a afirmat că atunci când nu ai direcţie, obiective, nu ai nimic concret, ca partid "nu ai decât să te duci cu capul în zid", potrivit News.ro.
"Nu îl văd pe Cristi Diaconescu, nu îl văd pe George Simion, nici pe cei 14 parlamenti, nu o văd pe Şoşoacă, nu îl văd Dan Diaconescu, nu îl văd pe Eugen Teodorovici. Ce perspectivă măreaţă, glorioasă pentru acest partid, în viziunea unora care l-au condus din greşeală. Când nu ai direcţie, obiective, nu ai nimic concret, nu ai decât să te duci cu capul în zid. Nu ai nicio perspectivă, eşti ca o corabie în voia valurilor cu cârma stricată. Vă daţi seama cu ce aberaţie defilează acum în spaţiul public, că un alt preşedinte de partid, care îşi tratează subalternii parlamentari de maniera vacilor furajate luând 14 de aici îi plasăm în alt grajd şi vor reprezenta de mâine PMP ca să ce?", a transmis Marius Paşcan.
---
Actualizare - Congresul extraordinar al PMP a început la Sinaia
Congresul extraordinar al PMP, covocat de europarlamentarul Eugen Tomac, a început astăzi, la Sinaia, urmând să fie aleasă o nouă conducere a formaţiunii politice, potrivit News.ro.
La congresul extraordinar sunt prezenţi 491 de delegaţi şi membri ai Colegiului Naţional.
Organizatorii au anunţat că acest congres este statutar.
De asemenea, un număr de 55 de reprezentanţi ai PMP, între care 38 de lideri de filiale judeţene, şi-au anunţat susţinerea pentru moţiunea lui Eugen Tomac pentru Congresul de astăzi.
---
Partidul Mişcarea Populară organizează astăzi un congres extraordinar, conform Agerpres
La începutul acestei luni, eurodeputatul Eugen Tomac, fost preşedinte al PMP, a anunţat că pe 19 februarie va fi organizat congresul formaţiunii.
''Am luat decizia de a convoca congresul Partidului Mişcarea Populară cu singurul scop de a reaşeza partidul pe un făgaş al normalităţii. Noi nu organizăm un congres împotriva cuiva, însă este firesc să punem capăt unor practici care nu au nimic în comun cu democraţia şi activitatea unei instituţii politice născute din dorinţa de a fi altceva pe scena politică. (...) Atunci când un partid politic intră într-un asemenea blocaj, apelează la instrumentele democratice ce stau la baza formaţiunii şi totul se reaşază prin vot. Vot care se va da în cadrul congresului de pe 19 februarie'', scria Tomac pe Facebook, pe 7 februarie.
În data de 12 ianuarie a avut loc un Colegiu Naţional al PMP, la care s-a decis convocarea congresului pentru alegerea unei noi conduceri naţionale.
Liderul formaţiunii, Cristian Diaconescu, spunea atunci că a avut "o surpriză neplăcută" să constate că "un grup de ''organizatori binevoitori'' a convocat o adunare, pe care au denumit-o în mod ilegal Colegiu Naţional".
"Au încercat să legitimeze această adunare, inducând în eroare participanţii că eu şi colegii mei din conducerea centrală am fi parte din această iniţiativă. Ca să fie clar - nu am iniţiat, nu am participat la întâlnire, nu legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar. Deciziile de demitere şi numire a altor persoane pe loc, cât şi aşa-zisul congres anunţat pentru februarie sunt ilegale, urmând ca cei care au organizat această iniţiativă să cunoască consecinţele în scurt timp", preciza Cristian Diaconescu, pe pagina sa de socializare.
Miercuri, secretarul general al PMP, Ionuţ Simionca, susţinea, tot pe Facebook, că "toate dezinformările aduse în spaţiul public de preşedintele Diaconescu şi de câţiva foşti membri de partid au fost demontate de instanţa judecătorească".
"Tribunalul Bucureşti a respins cererea formulată de domnul Diaconescu prin care acesta dorea să blocheze congresul din 19 februarie şi, implicit, exprimarea democratică în PMP", afirma acesta.