Congresul PPE la Bucureşti - a doua zi

S.B.
Internaţional / 7 martie

Congresul PPE la Bucureşti - a doua zi

Actualizare - Ursula von der Leyen: "Cei care nu au nevoie de protecţie nu trebuie să vină ilegal în UE"

Migranţii care nu au nevoie de protecţie nu trebuie să intre ilegal în Uniunea Europeană şi este inacceptabil că ei sunt aduşi "în condiţii incredibile" de către traficanţi în blocul comunitar, "noi fiind cei care trebuie să decidem cine vine", a declarat joi, la finalul Congresului PPE de la Bucureşti, actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a fost desemnată de popularii europeni drept candidată pentru un nou mandat la şefia executivului comunitar...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Karl Nehammer: "Poziţia Austriei rămâne neschimbată"

Cancelarul Austriei Karl Nehammer a scris pe X, în timpul vizitei la Bucureşti, că poziţia Austriei rămâne clară şi neschimbată, respectiv că sistemul Schengen nu funcţionează în prezent, prin urmare nu poate fi extins. Aceasta în condiţiile în care, în discursul rostit la Congresul PPE desfăşurat la Romexpo, nu a făcut nicio referire la acest subiect.

În postare, Nehammer vorbeşte şi despre companiile austriece, despre care afirmă că "sunt puternic implicate în România şi creează multe mii de locuri de muncă", dar şi despre faptul că "mulţi cetăţeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria şi sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire".

"România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România şi creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulţi cetăţeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria şi sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire. În acelaşi timp, am vorbit şi foarte deschis despre obiecţiile austriece faţă de extinderea rapidă a spaţiului Schengen. Poziţia Austriei rămâne clară şi neschimbată: sistemul Schengen nu funcţionează în prezent, prin urmare nu poate fi extins", a scris Nehammer pe X.

"Ne pregătim împreună pentru alegerile importante pentru Parlamentul European din iunie. În program a fost şi o convorbire cu Preşedintele României Klaus Iohannis", explică oficialul austriac, postând o imagine alături de preşedintele Iohannis.

---

Actualizare - Ursula von der Leyen a fost desemnată candidata popularilor europeni pentru preşedinţia CE

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost desemnată joi, la Congresul PPE de la Bucureşti, candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la şefia executivului comunitar, relatează Agerpres.

Candidatura ei a fost aprobată cu 400 de voturi pentru şi 89 împotrivă, din cele 489 de voturi valabil exprimate.

Alte zece voturi au fost anulate.

Ea a fost singurul candidat pentru a conduce lista PPE la scrutinul european din 6-9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia CE.

Adresându-se PPE înainte de vot, Von der Leyen le-a mulţumit colegilor de partid pentru încredere şi sprijin şi a spus că este "onoarea unei vieţi să serveşti" Uniunea Europeană.

Von der Leyen va încerca să obţină un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europe şi, astfel, va conduce campania PPE.

Partidul care obţine cele mai bune rezultate la alegerile pentru Parlamentul European numeşte, de regulă, următorul şef al CE.

Sondajele de opinie plasează PPE drept prima forţă politică în perspectiva alegerilor europene din iunie.

---

Actualizare - Iohannis: "Partidul Popular European rămâne cea mai importantă forţă politică în Europa"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în cadrul Congresului PPE, că îi îndeamnă pe liderii PPE să folosească campania pentru alegerile europene ca un prilej de revigorare a liberalismului în faţa autocraţiilor care îngrădesc drepturile fundamentale ale omului, el precizând că o comunicare mai bună a avantajelor statutului de membru al Uniunii Europene este esenţială pentru a contracara dezinformarea şi manipularea...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Karl Nehammer: "Avem nevoie de proceduri de azil rapid implementate"

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat joi, în Congresul PPE, că UE trebuie să ia în serios graniţele externe şi să ofere asistenţă la graniţă, informează news.ro.

"Avem nevoie de proceduri de azil rapid implementate şi să ne asigurăm că cei care se află illegal pe teritoriul UE sunt repatriaţi", a mai spus el, arătând că trebuie să luptăm cu antisemitismul care este observat prea des pe străzile Europei.

Karl Nehammer a declarat în cadrul Congresului PPE că "la aceste alegeri, miza este mare".

"Vedem că în UE partidele se radicalizează, atât cele de stânga cât şi cele de dreapta. Acesta nu este un lucru bun, pentru UE, este datoria noastră să luăm în serios temerile şi preocupările cetăţenilor noştri. Trebuie să ne întrebăm noi, ca forţă de centru-dreapta, ce putem să le oferim, cum putem să le dăm o lume mai bină, prin politici credibile, arătându-le că noi suntem capabili să continuăm pe această cale, că luăm preocupările oamenilor în serios, de exemplu migraţia, mai ales migraţia ilegală", a spus cacelarul Austriei.

"Nouă ne trebuie apărare la graniţele externe. Colegul meu finlandez a spus că Finlanda este ameninţată de migraţia ilegală din Federaţia Rusă. Trebuie să luăm aceste preocupări în serios şi trebuie să luăm în serios graniţele externe şi să oferim asistenţă la graniţă. Acele granite au nevoie de finanţare, pentru protecţia lor, avem nevoie de proceduri de azil rapid implementate şi să ne asigurăm că cei care se află illegal pe teritoriul UE sunt repatriaţi", a adăugat Karl Nehammer. Cancelarul Austriei a mai afirmat că "războiul nu este doar prezent pe teritoriul European ci şi în Orientul Mijlociu, şi de aceea lupta împotriva terirismului trebuie să fie luată în serios, lupta împotriva crimei organizate şi lupta împotriva teroriştilor, radicalilor".

"Trebuie să abordăm cu seriozitate aceste teme, avem nevoie de securitate pentru că aceasta este baza libertăţii iar oamenii au temeri în astfel de vremuri, pentru că văd ce se întâmplă. Noi trebuie să ne implicăm în lupta pentru securitate în UE, trebuie să arătăm că democraţia poate fi protejată şi să luptăm cu antisemitismul care este observat prea des pe străzile Europei. Este datoria noastră să arătăm că aici nu avem loc pentru antisemitism", a mai spus Nehammer. Cancelarul austriac a afirmat că cei de la PPE trebuie să comunice şi să fie credibili atunci când se gândesc la viitorul nostru.

"Cât de mari vrem să mai devenim? Serios, cui îi vom oferi oportunitatea de a împărtăşi valorile noastre ideologice, câtor oameni le-am promis acest lucru? De câte ori nu am spus la pupitru că trebuie să dăm perspective celor din Balcanii de Veste. Haideţi să nu mai vorbim, haideţi să acţionăm. Este important pentru Bosnia şi Herţegovina, nu numai să audă aceste vorba, ci trebuie să le arătăm calea. Nu Turcia, nu China trebuie să îi sprijine, Europa trebuie să îi sprijine. Ei trebuie să aibă calea trasată către UE", a subliniat Nehammer.

---

Actualizare - Ursula von der Leyen: "Putin este vinovat pentru crime de război şi va trebui să plătească"

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi, în cadrul Congresului PPE, că liderul rus Vladimir Putin este vinovat pentru crime de război şi va trebui să plătească, informează news.ro.

"Există un tribunal la Haga, care îl aşteaptă", a mai spus aceasta, adăugând că Putin este responsabil pentru moartea lui Aleksei Navalnîi

"Putin este vinovat pentru crime de război şi va trebui să plătească. Există un tribunal la Haga, care îl aşteaptă", a declarat Ursula von der Leyen în cadrul Congresului PPE.

Ea a afirmat că Putin a sacrificat ţara pentru a se salva pe el însuşi iar Navalnîi şi-a sacrificat viaţa.

"Putin este responsabil pentru moartea lui Aleksei Navalnîi şi a fost incredibil să vedem curajul celor care au participat la înmormântarea lui Navalnîi. Una dintre femeile curajoase care au participat a zis că Navalnîi s-a sacrificat pe el ca să salveze ţara, iar Putin a sacrificat ţara pentru a se salva pe el", a spus von der Leyen.

Preşedinta Comisiei Europene a precizat că nu există o chestiune mai presantă decât Ucraina şi a amintit că a fost în Bucea după ce localitatea a fost eliberată, arătând că nu va uita sacii de cadavre, civili nevinovaţi, tineri, bătrâni ucişi de soldaţii lui Putin.

"Nu voi uita părinţii disperaţi ai căror copii au fost răpiţi de Rusia. Ca mamă şi bunică, inima mea sângerează când aud aceste poveşti", a mai spus von der Leyen în discurs.

---

Actualizare - Ursula von der Leyen: "Suntem atât de mândri de Klaus Iohannis, pentru conducerea României"

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi, în cadrul Congresului PPE de la Bucureşti, că sunt atât de mândri de Klaus Iohannis, pentru conducerea României, pentru sprijinul pe care l-a oferit şi pentru faptul că este un extraordinar european, potrivit news.ro.

"Suntem atât de mândri de Klaus Iohannis, pentru conducerea României, pentru sprijinul pe care l-a oferit şi pentru faptul că este un extraordinar european", a spus preşedintele Comisiei Europene, despre şeful statului.

"Noi suntem partidul poporului, partidul oamenilor, ne pasă de ceea ce cred oamenii. Prosperitatea, securitatea, democraţia, acestea sunt lucrurile pe care oamenii şi le doresc în aceste momente dificile şi aceatsa vom apăra noi la următoarele alegeri. Pot înţelege îngrijorările pe care mulţi le au vizavi de viitor, şi eu sunt preocupată", a mai spus aceasta.

Ursula von der Leyen a arătat că mesajul pe care îl transmite este unul foarte clar: "În vremuri schimbătoare, Europa vă este alături".

---

Actualizare - Ursula von der Leyen: "Noi decidem cine vine în Europa, nu reţelele de contrabandişti şi traficanţii"

Europenii decid cine vine în Europa şi în ce condiţii, nu reţelele de contrabandişti şi traficanţii, a declarat joi, la Bucureşti, Ursula von der Leyen, în discursul susţinut cu prilejul votului pentru desemnarea ei drept candidată a Partidului Popular European la preşedinţia Comisiei Europene, potrivit Agerpres.

"Împreună am livrat prin Pactul privind migraţia şi azilul. Am întărit frontierele europene şi vom continua să facem acest lucru. Ne-am îndeplinit obligaţiile europene în trecut şi o vom face şi pe viitor. Dar noi, europenii, decidem cine vine în Europa şi în ce condiţii, şi nu reţelele de crimă organizată şi traficanţii", a spus Ursula von der Leyen, referindu-se la transferul solicitanţilor de azil către ţările terţe, prevăzut în manifestul PPE adoptat miercuri în unanimitate.

Ursula von der Leyen este singurul politician înscris în cursa pentru desemnarea candidatului PPE la preşedinţia Comisiei Europene. Votul pentru desemnarea ei a început în cadrul Congresului PPE în jurul orei 10:15 şi va dura până în jur de 11:45.

---

A doua zi a Congresului Partidului Popular European, care are loc la Romexpo, a început astăzi cu o serie de discursuri ale Preşedintelui Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

Dupa ce ieri, în prima zi a Congresului, delegaţii au discutat despre situaţia din Ucraina şi aderarea României la spaţiul Schengen, astăzi, reprezentanţii PPE vor discuta despre confirmarea Ursulei von der Leyen drept candidat al PPE la preşedinţia Comisiei Europene.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Am lăcrimat citind zisele Ursulei von der Pfizer, mai să-mi sfâșii cămeșa de pe mine.

    Săracul Navalnii, și el care spunea că Crimeea e rusească, ca să salveze țara...

    Ursula și cu Klaus, două jucării stricate, merg ținându-se de mână. 

    Decuplarea de Asia este binevenita .Refacerea imperiului la fel . Am ales europenismul si nicidecum Siberia sovietica .

    Din nefericire Romania si intreaga Europa este in razboi .La razboi ca la razboi .Nu exista decit doua posibilitati .Fie pierdem totul fie cistigam si ne reluam, dupa o vreme toate modelele noastre politice .Daca pierdem atunci stim ce ne asteapta si care vor fi pagubele .Romania nu va mai exista in forma cunoscuta de noi azi .Teritoriile romanesti vor fi impartite intre vecinii nostri simpatizanti ai Moscovei .Serbia si satelitii , Ungaria si cei ce viseaza inca aparitia Imperiul AustroUngar ne vor devora .In tara vedem cum opozitia deja face alte jocuri .Kelemen ,Orban,Simion ,Ciolos ,Barna si Drula plus Tomac vor sa cistige alegerile .Singura solutie ce ne poate mentine in viata ca si natiune este ceea ce Presedintele Iohannis deja a format .Alianta PSD -PNL , asa cum s-a si vazut la Congresul PPE , ramine alaturi de Europa .Orban de Budapesta a trecut cu bagaje cu tot in Asia aducind pina si politai din China .Nu avem de ales .

    Dar Ursula este sub cercetare penala prt. contractele

    de vaccin anti-Covid,a a parchetului de la Bruxelles, 

    deci se propune un nou mandat ptr. asemenea peroana ?? 

    care face contracte de miliarde de euro prin SMS, cu firma unde 

    lucreaza din "intamplare" sotiorul, 

    pai daca asta e democratia, ce au cu Trump care cica a platit din banii de 

    campanie,ilegal, o dama de companie ??!!

    Dupa ce i-ai primit pe toti raketii, traficantii, islamistii radicalizati, toti neadaptatii, ti s-a sculat dramba sa nu ii mai accepti. Mama, mama, cata ipocrizie!!! Cata abjectie!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb