Consiliul de Administraţie al Conpet Ploieşti (COTE) a aprobat, în şedinţa de la finele săptămânii trecute, declanşarea procedurii de recrutare şi selecţie a directorului general, post rămas vacant după ce, la începutul anului, Timur-Vasile Chiş a renunţat la mandat, reiese dintr-un raport al raport al transportatorului de produse petroliere remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
De asemenea, s-a mandatat Comitetul de Nominalizare şi Remunerare pentru derularea procedurii, urmând ca la viitoarea şedinţă a board-ului să se stabilească etapele, termenele şi calendarul operaţiunii, precum şi să se supună aprobării criteriile de recrutare şi selecţie, etc.
În plus, board-ul l-a numit provizoriu pe Dorin Tudora în funcţia de director general al companiei, începând cu data de 5 februarie şi până la finalizarea derulării procedurii de recrutare şi selecţie, demers ce nu poate dura mai mult de patru luni, respectiv până la data de 4 iunie, se mai arată în raportul companiei.
Dorin Tudora, de profesie inginer, are 46 de ani şi începând cu data de 3 februarie 2020 ocupa funcţia de director general adjunct al Conpet, conform CV-ului postat pe site-ul companiei. Lucreză în Conpet din septembrie 1999, fiind iniţial subinginer electromecanic. A fost de-a lungul timpului şef de birou responsabil de coordonarea/asigurarea pazei conductelor de transport şi staţiilor de pompare, director al direcţiei HSEQ (Sănătate, Securitate, Mediu, Calitate) sau inginer în cadrul Serviciului Structură de Securitate, Infrastructuri Critice şi Pază, etc. Dorin Tudora a mai ocupat funcţia de director general al Conpet între 9 iunie 2010 şi 17 iulie 2012.
Recent, Conpet şi-a publicat politica de dividende, compania previzionând pentru perioada 2020-2022 o rată de distribuţie de 85% din profit, apropiată de cea din ultimii cinci ani, ce a fost cuprinsă între 88% şi 93%.
În data de 10 martie, acţionarii Conpet au fost convocaţi în vederea aprobării majorării capitalului social al companiei cu cel mult 108,79 milioane de lei, reprezentând aport în natură în valoare de 63,88 milioane lei şi numerar în valoare de cel mult 44,91 milioane de lei. În trecut, Conpet nu a reuşit să realizeze operaţiunea de majorare de capital în condiţiile în care, conform prevederilor legale, pentru o operaţiune de acest tip prin aport în natură, este necesar un cvorum la AGA de 85%, ce nu a fost întrunit.
Pentru primele nouă luni ale lui 2020, Conpet a raportat un profit net de 48,95 milioane de lei, în scădere cu 2,3% faţă de cel obţinut în primele trei trimestre ale lui 2019. Compania îşi va prezenta rezultatele preliminare pentru 2020 în data de 25 februarie.
Statul Român deţine 58,72% din acţiunile transportatorului de produse petroliere, a cărui valoarea de piaţă se ridică la circa 845 milioane de lei.