Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) sunt convocaţi, în data de 26 aprilie, cu propunerea ca din profitul anului trecut, de 11,03 milioane de lei, suma de 10,4 milioane de lei să meargă către dividende, conform raportului operatorului pieţei noastre de capital publicat, ieri, pe propriul site.
Dividendul unitar este de 1,2918 lei, care raportat la preţul curent al acţiunii BVB, de 42,1 lei, echivalează cu un randament brut de 3%. Data de înregistrare propusă, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 21 iunie, plăţile urmând să se facă începând cu 27 iunie.
Pe lângă repartizarea profitului, acţionarii BVB vor mai avea pe masă, la finele lunii aprilie, aprobarea răscumpărării de către societate a cel mult 60.369 de acţiuni proprii, echivalentul a 0,75% din capitalul social, titlurile urmând să fie folosite pentru implementarea Planului de acordare de opţiuni pe acţiuni personalului Grupului BVB.
De asemenea, acţionarilor li se va supune la vot aprobarea remuneraţiei administratorilor societăţii pentru exerciţiul financiar 2023 în cuantum de 5.000 lei net lunar/membru, precum şi limitele generale ale remuneraţiilor suplimentare şi recompensarea administratorilor pentru exerciţiul financiar 2022.
Pentru anul trecut, Grupul BVB a raportat venituri operaţionale preliminare de 56,5 milioane de lei, cu 22% peste cele din anul anterior, în timp ce profitul net a fost aproape dublu comparativ cu cel din anul anterior. La nivel individual, profittul de circa unsprezece milioane de lei a fost cu 34% mai mare decât cel din 2021.
Din acţionariatul BVB fac parte SIF-uri, fonduri de pensii Pilon II, societăţi de brokeraj sau BERD.
1. Aha.
(mesaj trimis de anonim în data de 15.03.2023, 09:42)
mulg sif-urile tot dar mai departe nu dau nimic la actionarii lor.
asta da afacere.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.03.2023, 09:45)
invata sa "mulgi" si tu pa altii sau sa devii de "muls" pentru altii.
s c cret
1.2. Pierdere de timp (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Augustin în data de 15.03.2023, 10:34)
Cam stearpa...vaca, ar trebui s-o examinezi atent, sa nu fie...hermafrodita.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.03.2023, 12:30)
Avem cateva articole unele sub altele despre diverse listate si incepem sa observam cum BVB incepe sa aiba firme foarte scumpe,incepand cu ea insasi,cu TRP,cu ONE(unde P/BV e indicatorul reper in industrie).Mai punem lejer si altele,ca M de exemplu sa ne referim la din astea mari.
Mereu se aduce in discutie cate un indicator ca sa reiasa ca avem piata mai ieftina ca altii,totusi sa nu uitam ca multe blue chips au 100% risc de reglementare si oricum prin europa peers au P/E 1 digit in utilitati,generare energie,petrol si gaze.
Punem si fondurile de pensii captive si care in plus imping pretul in sus.Sa ne imaginam ceva similar bank run din findurile de pensii,de unde si cum acopera cu asa portofoliu de titluri de stat din care multe au devalorizari puternice pana la scadenta.Acoperirea de catre stat si BNR ar conduce la retrogradare puternica rating,explozie deficit.
Asa ca aparente discounturi trebuie privite mai in ansamblu,in special luand in calcul lichiditatea inexistenta.iar discounturi sunt la companii reglementate,ca dupa cum am inceput la celelalte mai degraba e un mare premium.
'Nu se poate intampla la noi'=minciuni,intotdeauna la noi se intampla amplificat,falimente bancare,in asigurari,NPL uri in prostie
Sa ne amintim acum cativa ani cand TLV aia care cica e ieftina a primit de urgenta cash de la BNR ca se zvonea ca nu mai elibereaza cash oamenilor.In ziua de azi zvonurile se propaga mult mai rapid.
De asta se vand actiunile bancare pe pietele mature,ca isi ajusteaza toti riscul in fata unei avalanse pornite de la un zvon.
3. fără titlu
(mesaj trimis de tudor în data de 15.03.2023, 13:14)
3% divy vs 16% SNP + scaderea volumului de tranzactionare mediu zilnica pt 2023 vs previous years.
Seems an easy investment choice: SELL