Consiliul Concurenţei investighează o licitaţie organizată de Poliţia de Frontieră

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 6 ianuarie 2016

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie, în urma unei plângeri, privind o posibilă înţelegere anticoncurenţială la o licitaţie organizată de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră privind servicii de mentenanţă pentru patru nave, se arată într-un comunicat al autorităţii de concurenţă.

"Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către Japan Radio Co. Ltd. (Japonia), distribuitorul său exclusiv în România (SC Navtron SRL), distribuitorii autorizaţi (Polar DenizcilikVe Deniz Malzemeleri AS-Turcia, Alphatron Marine BV - Olanda, Alhoutyam LTD - Israel, Space Electronics -Grecia şi Nova Electronics -Grecia), precum şi de către Terma A/S (Danemarca)", scrie comunicatul de presă.

Investigaţia a fost declanşată în urma unei plângeri şi are ca obiect "posibile înţelegeri anticoncurenţiale care s-au manifestat pe parcursul derulării procedurii de achiziţie publică, organizată de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în vederea achiziţionării de servicii de mentenanţă preventivă, servicii de mentenanţă corectivă, precum şi de piese de schimb pentru sistemele de navigaţie, comunicaţii şi supraveghere din dotarea navei maritime de supraveghere (proiect OPV 6610), respectiv din dotarea a trei nave maritime de intervenţie (proiect SHALDAG MK IV)", precizează sursa citată.

Posibilele fapte anticoncurenţiale se referă la achiziţia a două echipamente esenţiale pentru desfăşurarea activităţii de supraveghere şi control a trecerii frontierei de stat de către Poliţia Română de Frontieră: Voyage Data Recorder (VDR) model JCY 1850 şi Radar supraveghere Terma, Model Scanter 2001 (produs de Terma), se mai arată în comunicatul Consiliului Concurenţei.

"În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul SC Navtron SRL din România. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţia inopinată reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial", notează Consiliul Concurenţei.

Oficialii autorităţii de concurenţă precizează de asemenea că efectuarea acestei inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb