Consiliul European se reuneşte în videoconferinţă în zilele de 25-26 martie

A.B.
Internaţional / 24 martie 2021

Consiliul European se reuneşte în videoconferinţă în zilele de 25-26 martie

Consiliul European se reuneşte în sistem videoconferinţă, în zilele de 25 şi 26 martie 2021, pentru a discuta, printre altele, despre răspunsul Uniunii Europene (UE) la pandemia de COVID-19, piaţa unică europeană, politica industrială a UE, tranformare digitală şi economie, situaţia din Estul Mării Mediterane, relaţiile cu Rusia etc., conform Agerpres.

Cu privire la pandemia de COVID-19, liderii vor face un bilanţ al introducerii vaccinurilor şi al situaţiei epidemiologice şi vor continua răspunsul coordonat la criza provocată de pandemie. Subiectul a fost abordat şi la anterioara reuniune a Consiliului din 25-26 februarie 2021. În declaraţia membrilor de la acea dată, liderii UE au precizat că situaţia epidemiologică este în continuare gravă, iar noile variante de virus prezintă provocări suplimentare. Prin urmare, trebuie menţinute restricţii riguroase şi, în acelaşi timp, să fie intensificate eforturile de a accelera furnizarea de vaccinuri. Liderii au subliniat, de asemenea, că, pentru moment, călătoriile neesenţiale trebuie restricţionate.

"Trebuie să accelerăm de urgenţă autorizarea, producţia şi distribuirea vaccinurilor, precum şi vaccinarea. De asemenea, trebuie să ne consolidăm capacitatea de supraveghere şi depistare în vederea identificării cât mai rapide a variantelor, pentru a controla răspândirea acestora, astfel cum se prevede în Comunicarea Comisiei intitulată 'Incubatorul Hera: anticipând împreună ameninţarea pe care o reprezintă variantele virusului care cauzează COVID-19' ", se arată în Declaraţia liderilor din 25-26 februarie 2021.

Cu privire la piaţa unică, politica industrială, transformare digitală şi economie, liderii vor analiza instrumentul Busola pentru dimensiunea digitală, inclusiv obiectivele stabilite pentru 2030, şi vor examina lucrările privind impozitarea digitalului. Busola digitală este o propunere recentă a Comisiei Europene, din 9 martie 2021, prin care se doreşte transpunerea ambiţiilor digitale ale UE pentru 2030 în dispoziţii concrete. Aceste ambiţii se axează pe patru elemente esenţiale: cetăţeni cu competenţe digitale şi profesionişti cu înaltă calificare în domeniul digital (cel puţin 80% până în 2030); infrastructuri digitale securizate, performante şi sustenabile; digitalizarea serviciilor publice până în 2030, conform https://ec.europa.eu/.

De asemenea, Consiliul European va aborda priorităţile pentru semestrul european 2021, iar liderii vor fi invitaţi să aprobe Recomandarea privind politica economică a zonei euro. La reuniunea extraordinară din 1-2 octombrie 2020, liderii UE au subliniat necesitatea de a se reveni cât mai curând cu putinţă la o piaţă unică pe deplin funcţională, solicitând, printre altele: punerea în aplicare şi asigurarea cu stricteţe a respectării normelor privind piaţa unică, înlăturarea obstacolelor nejustificate, în special în domeniul serviciilor, configurarea noului sistem de guvernanţă economică globală etc, scrie site-ul Consiliului.

Un alt subiect de pe agenda Consiliului este estul Mării Mediterane, preconizându-se că Înaltul Reprezentant şi Comisia vor prezenta înainte de reuniune un raport privind relaţiile UE-Turcia, în urma concluziilor Consiliului European din decembrie 2020. În decembrie 2020, Consiliul European îndemna Consiliul UE să adopte liste suplimentare în temeiul Deciziei sale din 11 noiembrie 2019 privind măsuri restrictive având în vedere activităţile de foraj neautorizate desfăşurate de Turcia în estul Mării Mediterane.

Nu în ultimul rând, liderii UE vor purta, în cadrul reuniunii din 25-26 martie, o dezbatere strategică privind relaţiile cu Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb