Consiliul Naţional al Elevilor cere măsuri pentru scăderea ratei analfabetismului funcţional

B.D.
Miscellanea / 3 decembrie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Consiliul Naţional al Elevilor solicită urgentarea unui plan de măsuri complex, în domeniul educaţiei, care să aibă ca efect scăderea ratei analfabetismului funcţional. "Sistemul acesta educaţional, mult prea inert pentru o societate atât de dinamică, nu corespunde nevoilor şi intereselor actualei generaţii de elevi", spune preşedintele Consiliului, Antonia-Laura Pup.

"Având în vedere faptul că România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA 2018, scorul obţinut fiind în scădere faţă de ultimele două testări la care România a participat (2012 şi 2015) la toate cele trei domenii testate: citire, matematică şi ştiinţe, potrivit rezultatelor PISA 2018 publicate de către directoratul pentru Educaţie al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), Consiliul Naţional al Elevilor solicită urgentarea unui plan de măsuri complex, în domeniul educaţiei, care să aibă ca efect scăderea ratei analfabetismului funcţional", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Consiliul Naţional al Elevilor.

Conform sursei citate, procentul de analfabetism funcţional este de 44, în medie, în creştere faţă de 2015.

Reprezentanţii elevilor spun că pentru soluţionarea problemelor este important ca factorii decizionali să prioritizeze revizuirea planurilor-cadru, prin operaţionalizarea grupurilor de lucru aferente, din care face parte şi structura de reprezentare a elevilor la nivel naţional.

Aceştia spun că susţin trandisciplinaritatea şi consideră că aceasta ar trebui valorificată în sistemul de învăţământ preuniversitar, în vederea garantării unui spectru mai larg de informaţie din mai multe domenii cheie, care să pregăteasă elevul atât pentru evaluările standardizate, cât şi pentru a deveni un cetăţean activ, implicat în viaţa comunitară. De asemenea, elevii din România îşi doresc ca, în cadrul procesului instructiv-educativ, teoria să fie îmbinată cu practica, astfel încât bagajul informaţional să fie livrat într-un mod cât mai interactiv, prietenos şi accesibil, mai spun ei.

Consiliul Naţional al Elevilor subliniază importanţa serviciilor de consiliere şi orientare în carieră: elevii trebuie să fie permanent motivaţi să înveţe, să deprindă abilităţi absolut necesare pentru dezvoltarea lor, atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Puneti mana pe carte si mai lasati telefoanele deoparte.

    Antonia pup tot ar trebui sa scrie o propunere de lege cu ceea ce doreste. Daca tot este presedinta si considera ca nu este analfabeta functional trebuie sa inceapa de undeva. Cred ca este ocupata cu functionalitatea telefonului personal decit alte functiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb