Consiliul Naţional al PNL l-a validat pe Dacian Cioloş candidat al partidului pentru funcţia de premier

Mina Irina
Ziarul BURSA #Politică / 2 noiembrie 2016

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Cioloş avertizează: "Dacă mărim salariile, riscăm viitorul României"

---------

Actualizare 19:22 Călin Popescu-Tăriceanu: "PNL, un partid rămas fără identitate, fără lideri şi fără credibilitate"

Prin validarea lui Dacian Cioloş candidat din partea liberalilor pentru funcţia de premier, PNL nu mai are "niciun fel de identitate politică", a declarat copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă.

"Prin validarea lui Dacian Cioloş drept candidat de premier al PNL, Consiliul Naţional al acestui partid a ratificat azi ceea ce ştiam de mult, încă de la fuziunea cu partidul lui Traian Băsescu - că nu mai este liberal, ba mai mult, că nu mai are niciun fel de identitate politică. Platforma «România 100», creaţia «tehnocratului» Cioloş şi asimilată fără rezerve de un PNL care va defila cu acest pseudo-program în campania electorală, nu are niciun fel de culoare politică. Ea se potriveşte oricui şi nimănui, e un fel de apă de ploaie care nu spune nimic concret şi e perfectă pentru un partid rămas fără identitate, fără lideri şi fără credibilitate", a afirmat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE consideră că PNL a rămas liberal doar în denumirea sa.

"Cine mai poate avea încredere într-un partid al cărui preşedinte spune fără să clipească după o întâlnire electorală importantă: «Dacian Cioloş nu participă la campania electorală»? Cine mai poate avea încredere în Dacian Cioloş, atâta vreme cât a declarat în repetate rânduri că nu va candida, dar a acceptat candidatura din partea PNL? Cine mai poate avea încredere într-un partid al cărui preşedinte merge la Cotroceni frecvent ca să primească instrucţiuni şi ordine pentru ce trebuie să execute partidul? Ca unul care a contribuit după Revoluţie la renaşterea liberalismului şi a Partidului Naţional Liberal, nu pot decât să deplâng că PNL a rămas liberal doar în denumirea sa", a adăugat Tăriceanu, conform sursei citate.

(M.I.)

---------

Actualizare 19:18 Alina Gorghiu: "Eu aş opta într-un viitor Guvern pentru un ministru al Justiţiei neînregimentat politic"

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a afirmat astăzi că ar prefera, în viitorul Guvern, ca ministrul Justiţiei să fie un specialist, neînregimentat politic.

"Eu nu exclud ca într-un viitor Guvern să existe şi opţiuni pentru specialişti. Poate Ministerul Justiţiei va fi unul dintre acele ministere unde un viitor ministru va fi un specialist", a declarat liderul liberal, potrivit unor surse din media.

"Eu aş opta pentru un ministru tehnician, un specialist în Justiţie", a precizat Gorghiu.

(I.S.)

----------

Actualizare 19:09 Alina Gorghiu: "Avem toate premisele să câştigăm alegerile"

Liderul PNL, Alina Gorghiu, a afirmat astăzi că liberalii întrunesc premisele pentru a câştiga alegerile parlamentare şi a subliniat că Dacian Cioloş este cea mai bună soluţie de premier, fiind un "candidat onest".

"Avem toate premisele să câştigăm aceste alegeri generale.(...) Avem o listă de candidaţi (...) noi, integri, profesionişti. Avem un program de guvernare perfect compatibil cu platforma «România 100» şi mai presus de toate avem un candidat de prim-ministru onest. Diferenţa între noi şi PSD nu este doar că liberalii au o istorie de peste 140 de ani, ţine de faptul că PNL va face istorie de acum înainte", a declarat Alina Gorghiu, în această seară.

(I.S.)

-----------

Actualizare 18:34 Alina Gorghiu: "Domnule Dragnea, nu mai speraţi, nu veţi fi niciodată prim-ministru!"

Liderul PNL Alina Gorghiu i-a transmis, astăzi, în finalul discursului susţinut în cadrul Consiliului Naţional, lui Liviu Dragnea să nu mai spere că va fi vreodată prim-ministrul României.

"Domnule Dragnea nu mai speraţi, nu veţi fi niciodată prim-ministrul României!", a afirmat Alina Gorghiu.

Aceasta i-a mulţumit lui Dacian Cioloş pentru prezenţa la evenimentul PNL, unde premierul şi-a prezentat platforma politică.

"Mulţumesc premierului că a venit alături de noi să îşi prezinte platforma, PNL a fost partidul care a susţinut Guvernul un an de zile", a precizat liderul liberal.

(I.S.)

-----------

Actualizare 18:25 Cioloş: "Sloganul «Prin noi înşine» se potriveşte mai mult ca oricând"

Dacian Cioloş le-a transmis astăzi liberalilor, la Consiliul Naţional al partidului, că vechiul slogan "Prin noi înşine" se potriveşte acum mai mult ca oricând, deoarece schimbarea începe în primul rând la nivel individual.

Premierul a mai spus că schimbările prin care a trecut PNL de la alegerile locale şi până acum îi dau convingerea că oamenii dezamăgiţi de politică şi care aşteaptă reforme pot fi regrupaţi în jurul unui program.

Cioloş a declarat: "Dumneavoastră sunteţi un partid politic care, am observat încă din faza alegerilor locale, aţi acceptat să daţi tonul acestei schimbări şi aţi luat unele decizii care, pornind de la istoria partidului din aceşti ultimi ani, probabil pentru unii au fost decizii dureroase- acelea de a renunţa la anumiţi oameni care şi-au dedicat viaţa partidului, dar care, din diferite motive, probabil şi datorită modului în care într-o anumită perioadă s-a înţeles să se facă politică, au venit cu anumite probleme care au creat această dificilă comunicare între un partid şi societate. Şi aţi hotărât să faceţi acest pas, să puneţi în faţă oameni noi, să aplicaţi criterii de intergitate pe care nu doar să le puneţi pe hârtie, ci să le aplicaţi şi în acelaşi timp să veniţi şi cu idei noi".

Premierul a mai afirmat că "Platforma România 100" pe care a lansat-o propune un set de valori şi principii care să stea la baza unei guvernări responsabile exercitate, însă, de partide.

Dacian Cioloş a precizat că PNL este partidul cu care se poate fi recâştigată acea categorie de oameni dezamăgiţi, dar care îşi doresc reforme.

"Putem împreună să demonstrăm faptul că se poate aplica democraţia prin intermediul partidelor politice integrând şi aceste principii legate de o guvernare responsabilă, legate de continuarea luptei împotriva corupţiei, dar nu pentru a lupta împotriva cuiva, ci pentru a afirma anumite principii şi anumite valori. (...) Am încredere că toată evoluţia pe care a cunsocut-o partidul dumneavostră în această ultimă perioadă se va traduce şi în energia care să va permită şi să ne permită să recâştigăm împreună încrederea oamenilor care stau pe margine în momentul de faţă. România are nevoie în primul rând de acei oameni care îşi doresc reforma, care îşi doresc schimbări în această ţară, care sunt gata să se implice pentur aceste schimbări", a mai declarat premierul.

(S.A.)

-----------

Actualizare 18:14 Cioloş: "Dacă transferăm în mod populist creşterea economică în creşterea salariilor, riscăm viitorul ţării"

Premierul Dacian Cioloş a afirmat astăzi că transmiterea evoluţiei economice în mărirea salariilor e un lucru necesar, însă a atras atenţia că, dacă acest lucru se face în mod "populist ", trebuie explicat oamenilor că li se riscă viitorul.

"Da, avem nevoie în perioada următoare să facem ca evoluţia economică bună a României să fie resimţită şi în nivelul de trai al românilor, dar dacă nu facem asta cu decizii responsabile riscăm să repetăm istoria şi după o perioadă de creştere economică să ajungem din nou la probleme. De aceea, cred că ideea de a mări salariile (...) de a transmite creşterea economică şi în evoluţia salariilor e un lucru necesar, dar, dacă acest lucru se face în mod populist şi doar electoralist, cred că trebuie să le explicăm oamenilor că prin asta le riscăm viitorul şi riscăm viitorul economiei României", a declarat Dacian Cioloş, la Consiliul Naţional al PNL.

Acesta a deplâns faptul că, în anii anteriori, majorările salariale s-au făcut doar procentual, în unele cazuri fiind afectată perspectiva de dezvoltare a României.

"N-am tratat chestiunile disfuncţionalităţilor în abordările salariale, ci am mers doar cu creşteri procentuale", a precizat premierul.

(S.A.)

----------

Consiliul Naţional al PNL a validat astăzi, cu unanimitate de voturi, decizia Biroului Politic Naţional prin care Dacian Cioloş este desemnat candidat din partea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru, transmite Antena3.

De asemenea, Consiliul Naţional a votat asumarea platformei "România 100" propuse de premierul Dacian Cioloş.

"Din acest moment, PNL intră în campanie cu trei elemente: candidaţii la nivelul fiecărui judeţ, platforma «România 100» şi propunerea de premier - Dacian Cioloş", a declarat secretarul general al Partidului Naţional Liberal, Ilie Bolojan.

Votul a fost dat în prezenţa premierului Dacian Cioloş, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sub conducerea rapandului Gorhiu, P..N.L., a ajuns ca Lucicuta ISAR, un praf...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb