ZIARUL BURSA

02 noiembrie 2016
Ediţia din 15.08.2024
Rompetrol Rafinare, atenţionată de ASF că se află în situaţie de dizolvare

ACTIVUL NET S-A DIMINUAT LA MAI PUŢIN DE JUMĂTATE DIN VALOAREA CAPITALULUI SOCIAL SUBSCRIS Rompetrol Rafinare, atenţionată de ASF că se află în situaţie de dizolvare

A.A.Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2016

În cazul neîntrunirii AGEA, orice persoană interesată se poate adresa instanţei pentru a cere dizolvarea societăţii, conform legii 

------------

Actualizare 15:33 RRC anunţă că va lua toate măsurile legale în acord cu notificarea primită de la ASF

"Rompetrol Rafinare" (RRC) va lua toate măsurile legale în acord cu notificarea primită de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în ceea ce priveşte convocarea Adunării Generale a Acţionarilor în contextul dispoziţiilor Legii 31/1990, articolul 153/24, se arată într-un raport al companiei remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

------------

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a atenţionat compania Rompetrol Rafinare (RRC) că se găseşte în situaţia de dizolvare, prevăzută la articolul 15324 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale şi i-a solicitat să dispună măsurile care se impun şi să informeze investitorii, potrivit unui răspuns transmis ziarului "BURSA".

PREMIERĂ PE PIAŢA NOASTRĂ BANCARĂ Băncile pentru locuinţe - trimise la DNA de Curtea de Conturi

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 2 noiembrie 2016

Actualizare 11:35 BCR: Nu există o anchetă a DNA privind sistemul de economisire-creditare

BCR Banca pentru Locuinţe a precizat că, nu există o anchetă a DNA privind sistemul de economisire-creditare şi, de asemenea, băncile de locuinţe au acţionat în instanţă Curtea de Conturi pentru interpretare abuzivă a legii, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

-----

Conflictul dintre Curtea de Conturi, băncile pentru locuinţe (BCR BpL şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe - RBL) şi Ministerul Dezvoltării a ajuns la DNA.

FED păstrează neschimbate ratele dobânzilor

FED păstrează neschimbate ratele dobânzilor

Andrei StanInternaţional / 2 noiembrie 2016

Banca Centrală a SUA (Federal Reserve - FED, n.r.) a menţinut, astăzi, nemodificate ratele dobânzilor, însă a semnalat faptul că ar putea majora costul creditului la reuniunea din decembrie, transmite agenţia Reuters.

Mişu Negriţoiu nu mai crede în şansa să rămână la conducerea ASF

Mişu Negriţoiu nu mai crede în şansa să rămână la conducerea ASF

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 2 noiembrie 2016

Actualizare 10:50

Deputatul PNL, Andreea Paul consideră că, dacă este adevărat ceea ce a spus Mişu Negriţoiu ieri în spaţiu public, în acest caz ar trebui să fie firească denunţarea contractului său de mandat/colectiv de muncă în 24 de ore cu privire la clauza referitoare la salariile compensatorii, pentru el şi pentru toţi angajaţii ASF.

-----

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), aşteaptă să fie demis, prin procedura parlamentară, care a fost declanşată de comisiile de specialitate din Parlament.

Tarifele de primă maxime pentru RCA, adoptate de Guvern

Tarifele de primă maxime pentru RCA, adoptate de Guvern

Diana MihuPolitică / 2 noiembrie 2016

Actualizare 15:47

Tarifele de primă maxime ce urmează să fie aplicate de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, au fost adoptate astăzi de Guvern, printr-o Hotărâre, la propunerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), informează un comunicat oficial.

Ce vor alege statele Europei între CETA şi democraţie?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 2 noiembrie 2016

CĂLIN RECHEA

Vor trece mulţi ani până când vom afla, dacă vom afla vreodată, ce s-a petrecut în spatele uşilor închise şi a determinat oficialii din regiunea belgiană Valonia să renunţe la opoziţia faţă de CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement), tratatul comercial dintre UE şi Canada.

Dacian Cioloş

Consiliul Naţional al PNL l-a validat pe Dacian Cioloş candidat al partidului pentru funcţia de premier

Mina IrinaPolitică / 2 noiembrie 2016

Actualizare 19:22 Călin Popescu-Tăriceanu: "PNL, un partid rămas fără identitate, fără lideri şi fără credibilitate"

Prin validarea lui Dacian Cioloş candidat din partea liberalilor pentru funcţia de premier, PNL nu mai are "niciun fel de identitate politică", a declarat copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă.

Actualizare 19:18 Alina Gorghiu: "Eu aş opta într-un viitor Guvern pentru un ministru al Justiţiei neînregimentat politic"

Actualizare 19:09 Alina Gorghiu: "Avem toate premisele să câştigăm alegerile"

Actualizare 18:34 Alina Gorghiu: "Domnule Dragnea, nu mai speraţi, nu veţi fi niciodată prim-ministru!"

Actualizare 18:25 Cioloş: "Sloganul «Prin noi înşine» se potriveşte mai mult ca oricând"

Actualizare 18:14 Cioloş: "Dacă transferăm în mod populist creşterea economică în creşterea salariilor, riscăm viitorul ţării"

----------

Consiliul Naţional al PNL a validat astăzi, cu unanimitate de voturi, decizia Biroului Politic Naţional prin care Dacian Cioloş este desemnat candidat din partea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru, transmite Antena3.

Klaus Iohannis

IOHANNIS: "Parlamentul a ajuns într-o zonă populistă"

Luciana BănicăPolitică / 2 noiembrie 2016

Actualizare 21:13 Tăriceanu respinge dezbaterea propusă de Iohannis privind eliminea celor 102 taxe

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat, astăzi, că nu consideră potrivită ideea dezbaterii publice pe care Klaus Iohannis a propus-o pentru legea de eliminare a celor 102 taxe.

-----------

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, referindu-se la amendamentele privind majorările de salarii adoptate de comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor, că "aceste lucruri trebuie foarte bine cântărite" şi că Parlamentul a ajuns într-o zonă "în care nu trebuia să ajungă".

Legală şi Ne-letală

VOCI Legală şi Ne-letală

TEODOR FLEŞERUInternaţional / 2 noiembrie 2016

Pe 8 noiembrie americanii vor vota şi pentru alegerea unui preşedinte al Statelor Unite.

Pentru ce altceva?

Legalizarea marijuanei în scopuri medicale şi pentru destindere, adică de-criminalizarea consumului de canabis, dovedit ca benefic atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere mental, spiritual.

Mircea Băsescu (Sursa foto: captură Youtube)

Mircea Băsescu nu va fi eliberat condiţionat

Andreea PopescuAnticorupţie / 2 noiembrie 2016

Actualizare 16:00 Traian Băsescu: "Kovesi şi Coldea, deschideţi şampania!"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat astăzi, după ce Tribunalul Constanţa a hotărât ca fratele său să râmână închis, lansând un atac dur la adresa la adresa procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a prim-adjunctului directorului SRI, generalul Florian Coldea.

-----------

Mircea Băsescu nu va fi eliberat condiţionat din penitenciar, a decis definitiv Tribunalul Constanţa. Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu a ispăşit patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Interne

Guvernul a aprobat înfiinţarea DGPI

Ionuţ StănescuPolitică / 2 noiembrie 2016

Actualizare 16:31 Tudorache: "DGPI va fi sub control parlamentar; toată arhiva DIPI va fi securizată"

Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) va fi sub control parlamentar şi că arhiva DIPI va rămâne în Ministerul de Interne, la fel şi lista ofiţerilor acoperiţi, precizând că înfiinţarea acestei structuri a fost "o prioritate anunţată de la începutul mandatului", a declarat ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, potrivit unor surse din presă.

--------

Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) se va înfiinţa în subordinea Ministerului Afacerilor Interne şi va funcţiona ca structură specializată cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, din aria de competenţă a acestui minister. Prevederea se regăseşte într-o ordonanţă de urgenţă adoptată astăzi de Guvern.

Tehnocraţii vor un guvern politic!

Tehnocraţii vor un guvern politic!

OCTAVIAN DANPolitică / 2 noiembrie 2016

Guvernarea tehnocrată nu mai reprezintă o soluţie nici măcar pentru membrii actualului cabinet, asta reiese din declaraţiile şi acţiunile acestora din ultimele săptămâni.

Dacian Cioloş

Premierul cere publicarea contractelor de deszăpezire

Diana MihuPolitică / 2 noiembrie 2016

Premierul Dacian Cioloş a declarat că doar în 26 de judeţe există contracte de deszăpezire şi a rugat miniştrii de resort să se asigure că aceste contracte sunt încheiate în timp util şi că sunt făcute publice de instituţiile competente.

"INDAGRA - şansă de promovare a produselor autohtone"

IOHANNIS:  "INDAGRA - şansă de promovare a produselor autohtone"

Diana Mihu Politică / 2 noiembrie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi la deschiderea INDAGRA că acest târg reprezintă o şansă specială de promovare a produselor autohtone şi a subliniat că numărul mare de participanţi arată că România este pe drumul cel bun în ceea ce priveşte agricultura.

Preţul nucilor caju va creşte

DIN CAUZA SECETEI DIN VIETNAM Preţul nucilor caju va creşte

Internaţional / 2 noiembrie 2016

Cererea globală pentru nucile caju a crescut cu 53% după 2010 şi a depăşit producţia în cel puţin patru din ultimii şapte ani, iar în 2016 cea mai gravă secetă din ultimul secol în Vietnam, cel mai mare exportator, a dat naştere la îngrijorări că în acest an livrările vor fi şi mai mici pe această piaţă evaluată la 5,2 miliarde de dolari, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 2 Noiembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 2 Noiembrie 2016

Internaţional / 2 noiembrie 2016

Vânzările retail din Elveţia şi-au temperat declinul anual în septembrie 2016, până la 2,3%, de la 2,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară.

Încetul cu încetul, China acaparează Grecia

Încetul cu încetul, China acaparează Grecia

A.I.Internaţional / 2 noiembrie 2016

Public Power Corporation (PPC) - cea mai mare companie de electricitate din Grecia - a decis, la începutul acestei săptămâni, să vândă o participaţie de 24% din operatorul reţelei energetice a ţării, ADMIE, companiei chineze State Grid, într-o...

CEH are o nouă conducere

CEH are o nouă conducere

Companii / 2 noiembrie 2016

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Bogdan Stănescu, a desemnat o nouă echipă de conducere a CEH, unul dintre directorii generali adjuncţi fiind Petre Nica, care a condus Sindicatul "Muntele" din Valea Jiului şi...

REVISTA PRESEI 02.11.2016

Willy HomnerRevista Presei / 2 noiembrie 2016

ADEVARUL 

Kovesi, decorată de Regele Suediei

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a fost distinsă cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei pentru "lupta susţinută şi...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo