ERIC STAB, FIC:  "Economia României are şanse să avanseze în primele zece poziţii din UE, în 20 de ani"

A.M.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 2 noiembrie 2016

"Economia României are şanse să avanseze în primele zece poziţii din UE, în 20 de ani"

Dragoş Pîslaru, Ministerul Muncii: "Economia noastră trebuie să ajungă, mai întâi, ca un Duster de calitate înainte să îşi dorească să fie ca un Porsche sau Mercedes"

Economia României are şanse să ajungă în primele 10 poziţii ale clasamentului Uniunii Europene, în următorii 20 de ani, dacă s-ar lua măsurile necesare pentru o creştere anuală de 4,5-5%, a declarat, ieri, Eric Stab, preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini (FIC), în cadrul unei conferinţe.

Domnia sa a adăugat: "România a pierdut ambiţia pe care a avut-o în perioada de aderare la UE. Putea fi a zecea economie din UE. Acum se află pe locul 17, dar este a şaptea ţară ca mărime şi poate aspira la acest lucru. Este important ca România să fie competitivă şi atractivă".

Domnul Stab a mai spus că economia României ar putea să fie în creştere de 4,5-5% pe an în următorii 20 de ani, deoarece, până acum, România a avut creşteri economice chiar şi de 8%.

Dragoş Pîslaru, ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), a declarat, la acelaşi eveniment: "Economia noastră trebuie să ajungă mai întâi ca un Duster de calitate înainte să-şi dorească să fie de calibrul unui Porsche sau al unui Mercedes. România trebuie să devină ca un Duster bun, maşină produsă în ţara noastră care, deşi nu este inclusă în categoria premium, este fiabilă şi utilă, cu un succes mare în Europa. Nu văd România transformându-se într-un Porsche sau într-un Mercedes". s

Acesta a adăugat: "Dacă avem un Duster bun, făcut cu încredere şi cu tehnologie bună, aceasta ar trebui să fie imaginea noastră. Am putea deveni un Mercedes peste un secol, dar haideţi să încercăm să fim un bun Duster până atunci".

Eric Stab a menţionat că există trei piloni importanţi pe care România ar trebui să se axeze pe viitor, unul fiind infrastructura de orice tip, drumuri, agricultură, digitală şi energetică.

"Alt pilon important este capitalul uman, întrucât trebuie să avem o ţară educată şi sănătoasă. Un alt lucru foarte important unde trebuie să se lucreze în continuare este managementul instituţiilor publice", a mai spus acesta.

Oficialul FIC a precizat: "Fostul primar din Berlin spunea că Berlinul este sărac, dar este sexy. România nu este cea mai bogată ţară, dar poate deveni sexy. Întrebarea este cum putem ajunge acolo. Cum putem diminua diferenţele dintre percepţie şi realitate. România suferă la capitolul imagine, pentru că realitatea este mai bună. Deci trebuie să ne gândim cum putem noi toţi să contribuim la reducerea acestor diferenţe. Un alt lucru pentru a face România mult mai atractivă este să inspiri încredere".

Domnul Pîslaru a subliniat: "Reprezentanţii României ar trebui să fie activi pe plan internaţional, pentru a arăta că România poate avea un rol în peisajul european".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb