LUCIAN ISAR:  "Din când în când, se mai generează, artificial, câte o criză în România"

Mathias Klein
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 2 noiembrie 2016

Lucian Isar

Lucian Isar

Economistul Lucian Isar a arătat, într-o emisiune la Antena 3, cum ţara noastră este băgată, din când în cand, în crize artificiale, exemplificând cu cifre concrete din 2008 şi până în prezent.

"Vedem campanii electorale într-un proiect de ţară iniţiat în anii '90, '92, care presupune din când în când câte o criză autogenerată. Pe lângă faptul că oamenii sunt ţinuţi în sărăcie pentru a fi mai uşor de manipulat, pe lângă faptul că există ceea ce se numeşte captura statului, se mai şi generează, din când în când, artificial, câte o criză în România", a spus Lucian Isar, la Antena 3.

Lucian Isar a dat exemplu criza resimţită de cetăţenii din ţara noastră în 2009 şi 2010, care a fost declanşată prin mai multe măsuri luate în 2008.

Economistul a precizat: "România e o ţară bogată, e foarte greu să o trimiţi în recesiune pentru că e foarte bogată şi are un ritm natural de creştere economică de 5%. Ca să o aduci sub zero, trebuie să faci câteva anunţuri pregătitoare".

Între aceste anunţuri se numără şi creşterile salariale cu 50% (care nu au mai avut loc), creşterea dobanzilor în criză de către guvernatorul Isărescu, "cel care şi-a dat spor de performanţă şi care a din noiembrie 2008 a blocat creditarea".

"Aşa s-a dus România în nas", a conchis Lucian Isar.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dl Isărescu sa ne mai lase cu criticile la adresa altor demnitari. L-am văzut ce a făcut când a fost ministru. A fost unul de duzina. Nimeni nu ar trebui sa riște numindu-l într-o alta funcție. Dacă nu a făcut nimic important ca ministru, ca guvernator al BNR, cum ar vrea el, ar putea genera și el o criza (pălăria e prea mare pe el, și nu ar mai vedea decât propria persoana/poate și pe dna Gorghiu).

    Scuze. Am scris dl Isar nu știu cum a apărut Isărescu. Make, ce faci, umbli la cutiuță IT , pe a-ți apară favoritul?. Ce ți-a promis dacă e numit guvernator BNR?

    1. Nu ti-e rusine?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb