DACĂ VA CONTINUA REFORMELE, Grecia va putea reveni pe pieţele financiare, în 2017

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 noiembrie 2016

Grecia va putea reveni pe pieţele financiare în 2017, dacă va continua reformele economice, a declarat Klaus Regling, şeful Mecanismului European de Stabilitate, informează Reuters. La o conferinţă din Nicosia, domnia sa a afirmat: "Am asistat cinci ţări în timpul crizei: Grecia, Irlanda, Portugalia, Spania şi Cipru, iar patru dintre acestea sunt acum poveşti de succes".

Oficialii greci au semnalat că Atena ar putea vinde una sau două emisiuni de obligaţiuni ca urmare a includerii datoriei sale în programul de relaxare cantitativă (quantitative easing) a Băncii Centrale Europene pentru a testa apetitul pieţei şi pentru a semnala investitorilor că se fac eforturi pentru combaterea crizei şi pentru ca Grecia să se pună pe picioare din nou.

Conform agenţiei de presă Reuters, pentru a se califica pentru programul de cumpărare de active, (statul elen ar trebui să încheie mai întâi o trecere în revistă a reformelor economice acum în curs de desfăşurare de către creditorii săi. Aceasta ar fi prima incursiune a Greciei pe pieţele financiare, din 2014 până în prezent).

În momentul actual, Grecia face parte dintr-un program de bailout în valoare de 86 miliarde de euro, care urmează să expire în anul 2018, acesta fiind al treilea program de acest fel din 2010 până în prezent de care beneficiază ţara din sud-estul Europei.

Klaus Regling consideră că băncile europene sunt în urmă faţă de rivalii lor din Statele Unite ale Americii în ceea ce priveşte indicatorii de profitabilitate şi de levier, o provocare care necesită muncă, nu măsuri noi pentru uniunea monetară, pentru a funcţiona în mod corespunzător. De asemenea, domnia sa a afirmat că zona euro funcţionează bine şi nu este nevoie de o uniune politică completă şi nici de o uniune fiscală completă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb