BVB Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "Luna noiembrie a început cu o şedinţă anostă"

LAURA BOICO
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 noiembrie 2016

Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "Luna noiembrie a început cu o şedinţă anostă"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 39,05 milioane de lei (8,66 milioane euro), mai mare decât luni (3,26 milioane euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul "Intercapital Invest", ne-a declarat: "Pentru piaţa de capital internă, luna noiembrie a început cu o şedinţă anostă, în care doar doi emitenţi s-au regăsit mai mult în atenţia investitorilor. Banca Transilvania, cu o apreciere de aproape 2% a preţului de piaţă, la care s-a adăugat şi un rulaj de 6 milioane de lei, şi Fondul Proprietatea, prin schimburi pe piaţa principală în valoare de 17,6 milioane de lei. O activitate mai intensă, însă privind doar numărul de tranzacţii, pe un rulaj modest, s-a înregistrat la SNP Petrom, acţiunile companiei revenind pe plus cu 0,44% după două şedinţe consecutive de scădere. Pe ansamblu a avut loc o şedinta cu lichiditate ceva mai ridicată, însă în mare parte datorită valorii ridicate a tranzacţiilor cu acţiuni FP."

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 17,68 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 0,12%, preţul de închidere fiind de 0,805 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au crescut cu 1,94% la 2,36 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,07 milioane de lei.

Totodată, au fost schimbate acţiuni "Romcab" (MCAB) de 2,24 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 9 lei/unitate, în creştere cu 1,12%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transgaz" (TGN), cu un rulaj de 1,69 milioane de lei, ultimul preţ fiind de 299 lei/unitate, în creştere cu 0,34%.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, două tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 2,81 milioane lei, a fost realizată cu titluri Romgaz (SNG), la preţul unitar de 23,4 lei, în scădere cu 0,21%.

De asemenea, a mai fost încheiată o tranzacţie "deal" cu titluri BRD - Groupe Societe Generale (BRD), însumând 0,550 milioane de lei, în creştere cu 0,18%, la preţul 11 lei/acţiune.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,45%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,16%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a sporit cu 0,4%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,07%.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb