Încetul cu încetul, China acaparează Grecia

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional #Energie / 2 noiembrie 2016

Încetul cu încetul, China acaparează Grecia

Public Power Corporation (PPC) - cea mai mare companie de electricitate din Grecia - a decis să vândă o participaţie de 24% din ADMIE companiei chineze State Grid

Public Power Corporation (PPC) - cea mai mare companie de electricitate din Grecia - a decis, la începutul acestei săptămâni, să vândă o participaţie de 24% din operatorul reţelei energetice a ţării, ADMIE, companiei chineze State Grid, într-o tranzacţie de 320 de milioane de euro, tranzacţie care stimulează legăturile comerciale între cele două naţiuni, informează The Wall Street Journal.

Consiliul de Administraţie al companiei de stat PPC a informat că oferta venită de la firma chineză a fost cea mai ridicată. De asemenea, o firmă italiană a concurat pentru o participaţie de 24% în ADMIE, dar preţul a fost mai scăzut, a anunţat PPC.

Manolis Panagiotakis, preşedintele companiei elene, a afirmat: "În ciuda concurenţei reduse, din moment ce legea limitează sever companiile care pot participa (la astfel de tranzacţii), iar termenul limită este scurt, preţul este în conformitate cu vânzări similare ale întreprinderilor de transport a energiei electrice din Europa".

Termenii pe care trebuie să îi îndeplinească Grecia cu creditorii (Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional), din cauza bail-out-ului, obligă PPC să vândă în totalitate participaţia sa din cadrul ADMIE sau să le transfere statului elen în 2017, precizează sursa citată.

Tranzacţia evaluează operatorul reţelei energetice la 1,7 miliarde de dolari.

Acţionarii PPC au programat o conferinţă pe 24 noiembrie ca să-şi dea acordul final în privinţa încheierii vânzării.

Tranzacţia este cea mai recentă mişcare făcută în urma legăturii strânse între cele două naţiuni - Grecia şi China - care se concentrează asupra dezvoltării infrastructurii Greciei, potrivit WSJ, care apreciază că energia este unul dintre puţinele sectoare în care au loc investiţii străine în această ţară, care a fost afectată de criză timp de şapte ani, distrugând mai mult de 25% din producţia economică anuală.

În luna septembrie, PPC a semnat un acord cu firma China Machinery Engineering Corporation (CMEC) pentru a construi o centrală electrică în valoare de 1 miliard de euro in Grecia. La o diferenţă scurtă de timp, compania de transport maritim China Cosco Holdings Co a finalizat achiziţionarea unui pachet de 51% din cel mai mare port din Grecia - Pireu.

Conform acordului semnat în aprilie între Cosco şi Agenţia de Privatizare din Grecia (HRDAF), grupul chinez va plăti 280,5 milioane de euro (312,5 milioane de dolari) pentru a cumpăra 51% din portul Pireu.

În următorii cinci ani, Cosco va achiziţiona încă 16% cu suma de 88 de milioane de euro, după ce va finaliza investiţii de 300 de milioane de euro în Portul Pireu, potrivit WSJ. Luna trecută, grupul chinez a anunţat, conform Agerpres, că va investi până la 500 de milioane de euro pentru a moderniza portul elen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb