ACTIVUL NET S-A DIMINUAT LA MAI PUŢIN DE JUMĂTATE DIN VALOAREA CAPITALULUI SOCIAL SUBSCRIS Rompetrol Rafinare, atenţionată de ASF că se află în situaţie de dizolvare

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2016

Rompetrol Rafinare, atenţionată de ASF că se află în situaţie de dizolvare

În cazul neîntrunirii AGEA, orice persoană interesată se poate adresa instanţei pentru a cere dizolvarea societăţii, conform legii

------------

Actualizare 15:33 RRC anunţă că va lua toate măsurile legale în acord cu notificarea primită de la ASF

"Rompetrol Rafinare" (RRC) va lua toate măsurile legale în acord cu notificarea primită de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în ceea ce priveşte convocarea Adunării Generale a Acţionarilor în contextul dispoziţiilor Legii 31/1990, articolul 153/24, se arată într-un raport al companiei remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

RRC precizează că, în acest moment, pregăteşte documentele necesare pentru convocarea Adunării Generale a Acţionarilor, care va fi anunţată prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti.

Ordinea de zi a Adunării Generale va include, printre alte subiecte, decizia de a continua activitatea societăţii, în acord cu articolul 153/24 şi, implicit, faptul că societatea va lua măsurile necesare pentru a remedia această situaţie.

Compania precizează: "Astfel, Rompetrol Rafinare reconfirmă că activitatea sa se desfăşoară în condiţii normale, conform prevederilor legislaţiei româneşti, iar acest aspect nu va avea un impact asupra evoluţiei financiare a societăţii".

Societate membră a KMG International, Rompetrol Rafinare operează rafinăriile Petromidia şi Vega, divizia de petrochimie şi, de asemenea, societăţile de distribuţie locale.

(S.A.)

------------

Autoritatea de Supraveghere Finanaciară (ASF) a atenţionat compania Rompetrol Rafinare (RRC) că se găseşte în situaţia de dizolvare, prevăzută la articolul 153/24 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale şi i-a solicitat să dispună măsurile care se impun şi să informeze investitorii, potrivit unui răspuns transmis ziarului "BURSA".

Conform Legii 31, "dacă consiliul de administraţie, respectiv directoratul, constată că, în urma unor pierderi, stabilite prin situaţiile financiare anuale aprobate conform legii, activul net al societăţii, determinat ca diferenţă între totalul activelor şi totalul datoriilor acesteia s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, va convoca de îndată adunarea generală extraordinară pentru a decide dacă societatea trebuie să fie dizolvată".

Rompetrol Rafinare are un capital social de 4.410.920.572 lei, iar, la finalul anului 2015, diferenţa dintre totalul activelor şi datoriile curente a fost de 1.806.972.148 lei, sub jumătate din capitalul social.

Aflată în această situaţie, Rompetrol Rafinare nu a convocat AGA de îndată. Nu a convocat-o deloc. Astfel, Rompetrol Rafinare nu a respectat Legea 31.

Problema este că, Legea 31 mai prevede că, "în cazul neîntrunirii adunării generale extraordinare în conformitate cu alin. (1) sau dacă adunarea generală extraordinară nu a putut delibera valabil nici în a doua convocare, orice persoană interesată se poate adresa instanţei pentru a cere dizolvarea societăţii".

La solicitarea ziarului "BURSA", reprezentanţii ASF ne-au transmis: "ASF a atenţionat societatea cu privire la incidenţa prevederilor art. 153'24 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale (atât cu privire la obligaţiile cât şi la eventualele efecte ce decurg din incidenţa acestui articol), solicitând în acest sens dispunerea măsurilor care se impun şi informarea corespunzătoare a investitorilor.

În prezent situaţia se află în monitorizarea ASF, urmând ca în funcţie de modalitatea de soluţionare a acesteia să fie dispuse măsurile necesare în vederea asigurării respectării drepturilor acţionarilor".

Deocamdată, RRC nu a transmis BVB nici o informare cu privire la acest subiect. Totodată, Rompetrol Rafinare nu ne-a transmis, până la închiderea ediţiei, punctul de vedere.

În luna mai 2016, DIICOT au pus sechestru de 3 miliarde de lei pe bunuri şi acţiuni ale "KazMunayGaz International NV" (fostă The Rompetrol Group NV), "Oilfield Exploration Business Solutions" (fostă "Rompetrol") şi "Rompetrol Rafinare", într-un nou dosar "Rompetrol", disjuns din cauza trimisă în judecată în anul 2006, în care a fost judecat Dinu Patriciu, alături de alte persoane.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Cate societati aflate sub umbrela asf se afla in aceeasi situatie ?

    1. Multe.

      Fara numar.

      =(((((((( 

      Eu nu inteleg la ce umbrela te referi? Umbrela te protejeaza de soare respectiv ploaie. Tu crezi ca asta face ASF?

    Statul sabotează investitorii și blochează oportunități de creare de locuri de muncă pentru oameni mai ales din cauza intereselor politice.

    Politicienilor în general nu le convine atunci când nu pot ciupi din divese afaceri și de asta intervin pe piața liberă și prăbușesc prin deciziile lor întreaga economie!

    Rompetrol Rafinare plătește 1,5 miliarde de dolari anual la bugetele statului și este cel mai mare exportator de produse petroliere al României și unul dintre cei mai mari angajatori. Dar pentru autorități nu contează banii care intră la buget, ci tentativele de naționalizare a unei industrii în care nu au nicio competență.

    Foarte bine. Sa-i ia la puricat foaie cu foaie, litera cu litera si cont cu cont. Sunt foarte interesat de dosarul Rompetrol-3. Si-au batut joc de angajati in timp ce-si umflau burtile la soare invartind bani cu lopata. Sa-i inghita puscariile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb