IOHANNIS: "Parlamentul a ajuns într-o zonă populistă"

Luciana Bănică
Ziarul BURSA #Politică / 2 noiembrie 2016

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare 21:13 Tăriceanu respinge dezbaterea propusă de Iohannis privind eliminea celor 102 taxe

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat, astăzi, că nu consideră potrivită ideea dezbaterii publice pe care Klaus Iohannis a propus-o pentru legea de eliminare a celor 102 taxe.

"Consultarea largă, publică, este extrem de utilă, dar ea nu poate să se substituie dezbaterilor şi deciziilor din forul democratic, care este Parlamentarul. Parlamentul a adoptat acest pachet şi cred că, cel puţin din punctul nostru de vedere, ca liberali, este un ansamblu de măsuri extrem de util şi binevenit.(...) Aşa încât mi se pare nepotrivit, şi nu vreau să folosesc alte calificative, ca să pui în discuţie un astfel de pachet de măsuri. Dar sigur că preşedintele poate să facă ceea ce doreşte", a declarat Tăriceanu, potrivit unor surse din media.

Liderul ALDE a precizat că, dacă şeful statului va retrimite legea înapoi la reexaminare, în forul legislativ, aceasta va fi votată în aceeaşi formă.

"În cazul în care va retrimite legea adoptată de Parlament înapoi la reexaminare, vă spun clar că legea va fi din nou votată, fără niciun fel de modificare, aşa cum a plecat de la Parlament", a mai spus Tăriceanu, la Timişoara.

(I.S.)

------------

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, referindu-se la amendamentele privind majorările de salarii adoptate de comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor, că "aceste lucruri trebuie foarte bine cântărite" şi că Parlamentul a ajuns într-o zonă "în care nu trebuia să ajungă", transmite Digi24.ro.

Întrebat dacă va promulga legea prin care OUG nr. 20/2016 a fost modificată în sensul majorării cu 15% a salariilor din sănătate şi educaţie, şeful statului a răspuns că aşteaptă întâi votarea în plenul Camerei. Totuşi, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că "e greu să spui că eşti de acord cu majorări votate pe ultima sută de metri înainte de alegeri. Parlamentul a ajuns într-o zonă populistă în care nu trebuia să ajungă. Aceste lucruri trebuie foarte bine cântărite. (...) De aceea, am recomandat mai demult ca în aceste ultime zile să nu se discute chestiuni care trebuie discutate într-un mod aşezat", a mai declarat şeful statului.

Preşedintele s-a referit în notă critică şi la proiectul de lege privind eliminarea a 102 taxe, adoptat tot în ritm accelerat de Parlament, la iniţiativa liderului PSD, Liviu Dragnea. "Despre legea cu cele 102 taxe, legea este în analiză, aici cred că trebuie discutat un pic mai nuanţat. Este bine să se renunţe la unele taxe, dar de aici până la o procedură de ultra-urgenţă, care nu permite nicio discuţie publică, nicio evaluare serioasă, este cale lungă", a precizat Iohannis.

În opinia preşedintelui, se pot găsi soluţii de eliminare a majorităţii taxelor, dar în privinţa taxei radio-tv lucrurile sunt mai complicate, mai ales că au fost formulate mai multe solicitări de nepromulgare a legii.

"Voi da un răspuns la această chestiune atunci când este termenul, cred că în 15 noiembrie, şi până atunci vreau să organizez cel puţin o dezbatere publică cu oameni din domeniu, cu jurnalişti, cu manageri din media, cu oameni din societatea civilă să discutăm împreună să vedem: este mai bine să păstrăm taxa radio-tv sau este mai bine să renunţăm la ea. După părerea mea, aici s-a greşit cel mai mult, fiindcă această discuţie trebuie purtată odată şi odată, dar ea trebuie purtată în societate, trebuie purtată pe o perioadă suficient de lungă ca să se lămurească toate aspectele şi să venim cu soluţii reale", a precizat preşedintele Iohannis.

Preşedintele a mai precizat că nu a discutat cu premierul Dacian Cioloş această chestiune.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Un om fara viziune, fara un cuvant de spus... O SA NE CONSULTAM SA VEDEM... "să vedem: este mai bine să păstrăm taxa radio-tv sau este mai bine să renunţăm la ea." Vai de capu nostru cu asa presedinte.

    Acst individ, Johanis Ciolanis, habar nu are de nimic! El stie doar sa comande, ce-i bun pt el, ce-i convine! Atunci cind face cheltuieli exorbitante, atunci cind face deplasarile saptamanale la Sibiu, cu cohortele dupa el, nu-s tot bani? Alea sunt, intradevar, antipopor!! Ce face Pralamentul se cheama legiferare, mai iohane, nu populisme!!

    1. Postac lucrezi la mai mulți stăpâni. ?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb