CU AFACERI DE TREI ORI MAI MICI FAŢĂ DE 2009, Compania Danya Cebus Rom a ajuns, în 2015, la cel mai mare profit din istorie

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Companii / 2 noiembrie 2016

Compania Danya Cebus Rom a ajuns, în 2015, la cel mai mare profit din istorie

Danya Cebus Rom, companie ce activează în domeniul construcţiilor, a ajuns, în 2015, la cel mai mare profit din istorie, deşi valoarea afacerilor a fost de trei ori mai mică faţă de 2009, potrivit datelor companiei.

Conform calculelor efectuate de către ziarul BURSA, rata de solvabilitate generală mai mare de 3 şi rata rentabilităţii activelor mai mare de 13%, încă din 2010, plasează compania în rândul celor mai sigure din domeniul construcţiilor.

În perioada crizei economice din anii 2008-2009, cifra de afaceri atingea valori de peste 400 milioane de lei, în 2008, şi peste 500 milioane de lei, în 2009. Însă, în aceşti ani, ratele solvabilităţii generale, patrimoniale, contribuţia limitată a cifrei de afaceri la obţinerea profitului şi faptul că afacerile din domeniul construcţiilor au scăzut cu aproximativ 40% în perioada crizei arată că societatea se afla la limita graniţei dintre siguranţă şi nesiguranţă.

Cu un declin al afacerilor din 2010 de peste cinci ori, comparativ cu anul anterior, Danya Cebus Rom a obţinut un profit net de 49,46 milioane de lei, câştigul fiind influenţat, în special, de returnarea unor provizioane pentru garanţiile aferente contractului de construcţie al centrului comercial AFI Palace Cotroceni.

În următorii doi ani, datele companiei arată că aceasta a coborât la cele mai joase valori ale afacerilor, 85,45 milioane lei, în 2011, şi 67,44 milioane lei, în 2012. În schimb, în 2012, compania a avut cel mai mare indicator al ratei solvabilităţii generale, de 6,78, şi o rată a solvabilităţii patrimoniale de 0,85, ceea ce arată că societatea avea o capacitate sporită de autofinanţare.

În 2013, compania începe lucrările de construcţii civile şi infrastructură pentru prima etapă a bazei militare americane de la Deveselu, iar, la sfârşitul acestui an, afacerile au crescut la 156,65 milioane lei.

De asemenea, în anul menţionat a fost înfiinţată şi compania care s-a ocupat de realizarea bazei militare de la Deveselu, Danya Cebus Deveselu, care a atins o cifră de 22,55 milioane lei, cu un profit net de 14,79 milioane lei.

Danya Cebus Rom încheia, anul următor, cu un profit net de 14,68 milioane lei, o rată a solvabilităţii de 5,47 şi afaceri de 93,38 milioane lei, în scădere cu 63,29 milioane lei, comparativ cu 2013. Dar compania de la Deveselu, a realizat afaceri de 143 milioane de lei, un profit net de 33,12 milioane lei şi o rată a solvabilităţii generale de 5,8.

Anul trecut, şi Danya Cebus Rom şi compania de la Deveselu au avut indicatori care demonstrează spusele domnului Shlomi Mintzer, director general al Danya Cebus Rom: "După sectorul IT, piaţa construcţiilor ar trebui să fie «perla coroanei» şi să împingă PIB-ul către creştere".

În 2015, Danya Cebus Rom a avut o cifră de afaceri de 175 milioane lei şi un rezultat net al exerciţiului de 61,42 milioane lei, iar societatea de la Deveselu a avut un profit net de 37,33 milioane lei şi o rată a solvabilităţii totale de 9,56.

Oficialul Danya Cebus Rom a precizat, recent, că cifrele societăţilor au crescut datorită semnării contractelor importante şi deţinerii unui portofoliu de comenzi de circa 100 de milioane de euro.

Danya Cebus Rom este o filială a Danya Cebus LTD, companie internaţională activă în domeniul construcţiilor. Activităţile companiei sunt centrate pe domeniul contrucţiilor rezidenţiale, clădirilor comerciale şi a spaţiilor de birouri, dezvoltarea infrastructurii, design industrial şi fabricare, cu proiecte în Israel, România şi Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb