Consiliul Patronatelor ESG din România invită toate părţile interesate la elaborarea unui Ghid pentru implementarea ESG

T.B.
Piaţa de Capital / 6 noiembrie 2023

Consiliul Patronatelor ESG din România invită toate părţile interesate la elaborarea unui Ghid pentru implementarea ESG

Consiliul Patronatelor ESG din România (CPESGR) invită toate părţile interesate - profesionişti dedicaţi mediului înconjurător, aspectelor sociale şi guvernanţei corporative - să participe la elaborarea primului Ghid pentru implementarea ESG din România, se arată într-un comunicat al ESG, remis redacţiei. Ghidul va fi adaptat specificului economiei româneşti, pentru a servi drept resursă esenţială pentru organizaţii în dezvoltarea şi implementarea practicilor ESG, informează sursa menţionată.

O serie de indicatori cu referire la mediu (Environment), responsabilitate socială (Social) şi guvernanţă (Governance) sunt utilizaţi pentru a evalua practicile de afaceri şi performanţa unei organizaţii cu privire la diferite aspecte de sustenabilitate şi etică, conform sursei citate. De asemenea, aceste criterii ESG oferă o modalitate de a măsura riscurile şi oportunităţile de afaceri, iar pe piaţa de capital sunt folosite pentru evaluarea companiilor şi a planurilor de investiţii ale acestora, transmite compania.

La nivelul Uniunii Europene se aşteaptă ca, de la începutul anului 2024 până în 2028, din ce în ce mai multe companii să fie supuse obligaţiilor de raportare ESG, potrivit Directivei privind raportarea de către întreprinderi de informaţii privind durabilitatea (Corporate Sustainability Reporting Directive - CSRD), se mai arată în comunicat.

În acest context, CPESGR consideră de importanţă vitală colaborarea între specialiştii ESG în cadrul unui Grup de Lucru pentru elaborarea primului Ghid pentru implementare ESG din România, trimiţând deja invitaţii către Preşedinţia României, Guvern, Banca Naţională, instituţii bancare, reprezentanţele de la Bucureşti ale unor organisme financiare internaţionale (Banca Mondială, BERD, International Financial Corporation) şi alte organizaţii, informează sursa precizată.

Orice alte persoane dedicate implementării criteriilor ESG se pot înscrie printr-un mail la adresa cezar.armasu@cpesgr.ro, până pe 10.11.2023, trimiţând numele şi organizaţia pe care o reprezintă, transmite compania. Participarea la Grupul de Lucru va fi voluntară şi nu presupune costuri, relatează sursa menţionată. Lucrul în echipă va implica sesiuni de brainstorming, analiză şi dezvoltare de conţinut, arată datele comunicatului.

Potrivit ESG, "Buna funcţionare a unei companii nu mai poate fi concepută, în zilele noastre, fără îndeplinirea criteriilor ESG, iar din 2024, raportarea non-financiară va deveni obligatorie şi în Uniunea Europeană, mai întâi pentru companii mari, apoi şi pentru firmele mai mici (2026) şi chiar cele înregistrate în afara UE (2028). Prin urmare, considerăm că a venit momentul să realizăm un prim Ghid pentru implementarea ESG, adaptat realităţilor economiei româneşti, demers pentru care îi invităm pe cei mai buni specialişti din domeniu să ni se alăture. Suntem convinşi că, printr-un efort colectiv, vom reuşi să facem un pas important, care va contribui la dezvoltarea mediului de business din România şi a societăţii în ansamblu", a declarat Andrei Botiş, Vicepreşedinte CPESGR şi coordonator al Grupului de Lucru dedicat elaborării Ghidului pentru implementarea ESG.

După constituirea Grupului de Lucru, din care vor face parte experţi din toate sectoarele economiei româneşti, CPESGR va anunţa programul de întâlniri şi va stabili un calendar de etape pentru realizarea Ghidului pentru implementarea ESG, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb