Consorţiul Swiss Capital - BT Securities - UBS - consultant pentru privatizarea Romtelecom

V.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 martie 2014

Consorţiul Swiss Capital - BT Securities - UBS - consultant pentru privatizarea Romtelecom

Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI) şi consorţiul format din Swiss Capital, BT Securities şi UBS au semnat, săptămâna trecută, contractul pentru furnizarea de servicii de consultanţă la vânzarea participaţiei deţinute de stat la Romtelecom, ne-au declarat surse din piaţă.

Consorţiul Swiss Capital-BT Securities-UBS va fi asistat de casa de avocatură Muşat&Asociaţii şi are ca subcontractori pe Hogan Lovells, Banca Transilvania şi KPMG Advisory SRL.

La licitaţie s-a înscris şi consorţiul format din Raiffeisen Capital&Investment-Deutsche Bank AG Londra. Oferta acestuia a fost descalificată, nefiind depuse toate documentele solicitate. "Astfel, în conformitate cu prevederile din cererea de ofertă, oferta tehnică şi oferta financiară a consorţiului format din Deutsche Bank AG şi Raiffeisen Capital & Investment SA nu au mai fost analizate", se arată în documentul remis redacţiei.

Dana Mirela Ionescu, directorul general al Raiffeisen Capital & Investment, ne-a declarat, la sfârşitul anului trecut, că instituţia financiară pe care o conduce a fost surprinsă de decizia descalificării, întrucât consideră că toate informaţiile cerute au fost prezente în documentele depuse.

Potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI), date publicităţii în luna decembrie 2013, oferta financiară a consorţiului desemnat câştigător are o componentă fixă de zero lei şi o componentă variabilă de 2,085% cu TVA, care se aplică la profitul brut, considerat diferenţa matematică dintre valoarea pachetului de acţiuni vândut şi, respectiv, valoarea aceluiaşi pachet de acţiuni deţinut calculat la valoarea sa nominal/contabilă înregistrată în evidenţele contabile ale MSI.

Potrivit comunicatului instituţiei, "componenta variabilă prevăzută este una de tip «comision de succes», încasarea acestuia fiind condiţionată de vânzarea acţiunilor Romtelecom şi se va efectua numai după încasarea sumei aferente tranzacţiei. Componenta variabilă ofertată include toate taxele şi impozitele prevăzute de legislaţia în vigoare, inclusiv TVA, conform prevederii cererii de ofertă elaborate de MSI. Componenta variabilă a onorariului se achită doar în cazul în care tranzacţia acţiunilor Romtelecom se realizează".

Anunţul de cerere de ofertă pentru servicii de consultanţă în vederea vânzării pachetului minoritar de acţiuni pe care MSI îl deţine la Romtelecom a fost publicat pe 7 octombrie 2013 în presa naţională şi internaţională. Termenul iniţial pentru depunerea ofertelor a fost 7 noiembrie, dar a fost prelungit până pe 21 noiembrie la solicitarea potenţialilor ofertanţi. Ofertele au putut fi depuse după achiziţionarea cererii de ofertă contra sumei de 10.000 euro. Atribuţiile consultantului vor consta în acordarea de asistenţă pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea strategiei de privatizare şi propunerea metodei de privatizare.

Swiss Capital a intermediat, împreună cu BT Securities, oferta pentru listarea Nuclearelectrica din luna septembrie a anului trecut, şi este cel mai activ broker de la Bursa de la Bucureşti, cu un rulaj de 3,493 miliarde lei (19,66% cotă de piată) în primele zece luni din acest an. Statul a mai încercat să privatizeze Romtelecom şi în 2005 şi în 2008, dar ambele iniţiative au eşuat.

Pachetul majoritar de acţiuni al Romtelecom este controlat din anul 2001 de grupul elen de telecomunicaţii OTE, care deţine 54,01% din capital. Romtelecom este acţionar la Cosmote România, al treilea operator local de telefonie mobilă, cu o participaţie de 30%, şi la NextGen Communications, o companie care activează pe piaţa telecom din 2008, unde deţine toate acţiunile. NextGen furnizeză servicii de internet, televiziune prin cablu şi telefonie fixă în peste 120 de localităţi urbane şi rurale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb