Construcţia noului sediu al Ambasadei SUA va aduce 60-80 de milioane dolari economiei româneşti

F.A
Macroeconomie / 28 ianuarie 2010

Noul sediu al Ambasadei SUA la Bucureşti, care se constuieşte în zona Băneasa şi pentru care se vor folosi tehnologii verzi, va aduce în economia românească 60-80 de milioane de dolari şi este o reflecţie a prieteniei dintre SUA şi România, a declarat adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, conform NewsIn.

"Deşi pentru mulţi aceasta poate fi o simplă clădire, pentru noi este mult mai mult de atât. Ea este o ilustrare a angajamentului nostru pe termen lung faţă de o relaţie bilaterală puternică şi sănătoasă între SUA şi România. Atât pentru noi, cât şi pentru guvernul SUA este important ca noul sediu să reflecte respectul nostru faţă de cultura şi patrimoniul ţării gazdă. De aceea sunt încântată că mare parte din piatra care va fi folosită pentru exteriorul clădirii va veni din cariere româneşti", a declarat astăzi Jeri Guthrie-Corn, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti.

Ambasada SUA din Bucureşti şi Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) au organizat azi un eveniment interactiv, "Green Café: Sediu nou pentru Ambasada SUA la Bucureşti", dedicat reprezentanţilor mediului de afaceri din Romania interesaţi de construcţii verzi.

Noul sediu al Ambasadei SUA se va întinde pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, într-o zonă ce cuprinde atât spaţii rezidenţiale, cât şi spaţii comerciale, în nordul capitalei, în apropierea pădurii Tunari, în spatele magazinului Metro din Băneasa. La construcţia se lucrează peste 300 de angajati, majoritatea români.

Conform estimărilor oficialilor americani, investiţia va aduce în economia românească 60-80 milioane de dolari. Printre subcontractori se numără Bog"Art, Sommering-Mech, LaFarge sau Titan Mar.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb