Noul sediu al Ambasadei SUA la Bucureşti, care se constuieşte în zona Băneasa şi pentru care se vor folosi tehnologii verzi, va aduce în economia românească 60-80 de milioane de dolari şi este o reflecţie a prieteniei dintre SUA şi România, a declarat adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, conform NewsIn.
"Deşi pentru mulţi aceasta poate fi o simplă clădire, pentru noi este mult mai mult de atât. Ea este o ilustrare a angajamentului nostru pe termen lung faţă de o relaţie bilaterală puternică şi sănătoasă între SUA şi România. Atât pentru noi, cât şi pentru guvernul SUA este important ca noul sediu să reflecte respectul nostru faţă de cultura şi patrimoniul ţării gazdă. De aceea sunt încântată că mare parte din piatra care va fi folosită pentru exteriorul clădirii va veni din cariere româneşti", a declarat astăzi Jeri Guthrie-Corn, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti.
Ambasada SUA din Bucureşti şi Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) au organizat azi un eveniment interactiv, "Green Café: Sediu nou pentru Ambasada SUA la Bucureşti", dedicat reprezentanţilor mediului de afaceri din Romania interesaţi de construcţii verzi.
Noul sediu al Ambasadei SUA se va întinde pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, într-o zonă ce cuprinde atât spaţii rezidenţiale, cât şi spaţii comerciale, în nordul capitalei, în apropierea pădurii Tunari, în spatele magazinului Metro din Băneasa. La construcţia se lucrează peste 300 de angajati, majoritatea români.
Conform estimărilor oficialilor americani, investiţia va aduce în economia românească 60-80 milioane de dolari. Printre subcontractori se numără Bog"Art, Sommering-Mech, LaFarge sau Titan Mar.