Federaţia Patronatelor Societăţilor Din Construcţii solicită Guvernului continuarea susţinerii financiare a proiectelor începute din fonduri naţionale şi europene pentru a putea contracara iminentă criză economică, se arată într-un comunicat remis redacţiei noastre.
"Suntem în plină criză epidemiologică. Nu ştim cât va mai dura, nici câte victime va număra. Ştim cu certitudine însă că în paralel a început o criză economică ce va escalada dacă va fi neglijată şi nu se vor lua măsuri importante la timp. Există sectoare de activitate care au fost profund afectate şi pentru care, se impun măsuri sociale . Sectorul construcţiilor însă are nevoie de măsuri urgenţe de intensificare a activităţii, de promovare de investiţii. ", precizează reprezentanţii federaţiei.
De asemenea, constructorii cer şi stabilirea de criterii clare privind aplicarea Art. 11 din Decretul prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă şi care prevede că: " Beneficiarii fondurilor europene afectaţi de adoptarea măsurilor de urgenţă prevăzute în prezentul decret pot decide, împreună cu autorităţile de management/organismele intermediare, să suspende contractele de finanţare încheiate conform legii".
Totodată, reprezentanţii federaţiei solicit continuarea finanţării programului "Prima casă"cu păstrarea condiţiilor de creditare din parte băncilor, promovarea investiţiilor publice mult aşteptate şi foarte necesare României: spitale, şcoli, infrastructură etc.
Este momentul pentru a pune în aplicare promisiunea domnului ministru al sănătăţii, afirmă constructorii: "Spitalele regionale reprezintă un proiect de ţară pe care l-am preluat, îl continuăm, vrem să îl urgentam şi să ne asigurăm că se va finaliza..."
Aceştia doresc investiţii intensificate în alimentarile cu apă şi canalizare în mediul rural şi urban în vederea asigurării unor condiţii de igienă corespunzătoare fără de care nu se poate lupta împotriva epidemiilor de orice fel.
În Raportul special al CE pentru punerea în aplicare a Directivei privind apă potabilă se menţionează: "calitatea apei şi accesul la această s-au îmbunătăţit în România, dar este în continuare nevoie de investiţii substanţiale".
"România are încă peste un sfert din populaţie neracordata la un sistem centralizat de apă şi canalizare, şcoli şi gospodării cu WC-uri în curte. Pentru prima dată, condiţiile dezavantajate de lucru în aer liber ale constructorilor, favorizează sectorul în lupta împotriva virusului COVID-19. Construcţiile trebuie să redevină "motorul economiei româneşti". Să nu lăsăm criză economică să se suprapună peste criză epidemiologică, ci dimpotrivă, odată cu înăsprirea măsurilor de protecţie anticoronavirus să lansăm măsuri anticriza economică. Istoria ne-a arătat că ieşirea din marile crize economice s-a produs prin stimularea şi accelerarea investiţiilor.", transmite FPSC.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.03.2020, 17:57)
Să nu mai ceara facilități deoarece au adaosuri și rodit de 500 % . Să reducă marjele de adaos la 100 % . Nu necesita ajutor de la stat !!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.03.2020, 01:33)
Nu constructorii au adaosurile acestea ci dezvoltatorii imobiliari. In cazul lor, sunt de acord cu tine.
2. fără titlu
(mesaj trimis de Jiji în data de 19.03.2020, 18:11)
E bun socialismul pe timp de criza?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.03.2020, 08:07)
nu, evident
3. Mai bine să nu se mai implice deloc...
(mesaj trimis de anonim în data de 19.03.2020, 23:16)
Deja din cauza isteriei create, au închis toate afacerile mici și chiar și cele mai mari, și or să pună economia pe butuci prin șomaj și falimente.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.03.2020, 08:11)
Daca faceti aceasi greseala ca Statele Unite si Uniunea Europeana o sa aveti acelasi rezultat ca ele. Nu incercati sa opriti criza cu injectii de capital la inceput. Lasati sa treaca virusul intai si apoi puteti sa faceti ce vreti