Constructorii cer Guvernului implicare în contracararea iminentei crize economice

A.M.
Miscellanea #Construcţii / 19 martie 2020

Constructorii cer Guvernului implicare în contracararea iminentei crize economice

Federaţia Patronatelor Societăţilor Din Construcţii solicită Guvernului continuarea susţinerii financiare a proiectelor începute din fonduri naţionale şi europene pentru a putea contracara iminentă criză economică, se arată într-un comunicat remis redacţiei noastre.

"Suntem în plină criză epidemiologică. Nu ştim cât va mai dura, nici câte victime va număra. Ştim cu certitudine însă că în paralel a început o criză economică ce va escalada dacă va fi neglijată şi nu se vor lua măsuri importante la timp. Există sectoare de activitate care au fost profund afectate şi pentru care, se impun măsuri sociale . Sectorul construcţiilor însă are nevoie de măsuri urgenţe de intensificare a activităţii, de promovare de investiţii. ", precizează reprezentanţii federaţiei.

De asemenea, constructorii cer şi stabilirea de criterii clare privind aplicarea Art. 11 din Decretul prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă şi care prevede că: " Beneficiarii fondurilor europene afectaţi de adoptarea măsurilor de urgenţă prevăzute în prezentul decret pot decide, împreună cu autorităţile de management/organismele intermediare, să suspende contractele de finanţare încheiate conform legii".

Totodată, reprezentanţii federaţiei solicit continuarea finanţării programului "Prima casă"cu păstrarea condiţiilor de creditare din parte băncilor, promovarea investiţiilor publice mult aşteptate şi foarte necesare României: spitale, şcoli, infrastructură etc.

Este momentul pentru a pune în aplicare promisiunea domnului ministru al sănătăţii, afirmă constructorii: "Spitalele regionale reprezintă un proiect de ţară pe care l-am preluat, îl continuăm, vrem să îl urgentam şi să ne asigurăm că se va finaliza..."

Aceştia doresc investiţii intensificate în alimentarile cu apă şi canalizare în mediul rural şi urban în vederea asigurării unor condiţii de igienă corespunzătoare fără de care nu se poate lupta împotriva epidemiilor de orice fel.

În Raportul special al CE pentru punerea în aplicare a Directivei privind apă potabilă se menţionează: "calitatea apei şi accesul la această s-au îmbunătăţit în România, dar este în continuare nevoie de investiţii substanţiale".

"România are încă peste un sfert din populaţie neracordata la un sistem centralizat de apă şi canalizare, şcoli şi gospodării cu WC-uri în curte. Pentru prima dată, condiţiile dezavantajate de lucru în aer liber ale constructorilor, favorizează sectorul în lupta împotriva virusului COVID-19. Construcţiile trebuie să redevină "motorul economiei româneşti". Să nu lăsăm criză economică să se suprapună peste criză epidemiologică, ci dimpotrivă, odată cu înăsprirea măsurilor de protecţie anticoronavirus să lansăm măsuri anticriza economică. Istoria ne-a arătat că ieşirea din marile crize economice s-a produs prin stimularea şi accelerarea investiţiilor.", transmite FPSC.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Să nu mai ceara facilități deoarece au adaosuri și rodit de 500 % . Să reducă marjele de adaos la 100 % . Nu necesita ajutor de la stat !!

    1. Nu constructorii au adaosurile acestea ci dezvoltatorii imobiliari. In cazul lor, sunt de acord cu tine.

    E bun socialismul pe timp de criza?

    1. nu, evident

    Deja din cauza isteriei create, au închis toate afacerile mici și chiar și cele mai mari, și or să pună economia pe butuci prin șomaj și falimente.

    Daca faceti aceasi greseala ca Statele Unite si Uniunea Europeana o sa aveti acelasi rezultat ca ele. Nu incercati sa opriti criza cu injectii de capital la inceput. Lasati sa treaca virusul intai si apoi puteti sa faceti ce vreti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb