Contestaţia SIF5 a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 septembrie 2019

Contestaţia SIF5 a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti

SIF Oltenia (SIF5) a înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti acţiunea prin care solicită suspendarea şi anularea executării deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care supraveghetorul pieţei noastre de capital a obligat SIF5 să convoace acţionarii la cererea grupului format din SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) până la data de 2 august şi să asigure des-făşurarea AGA până cel târziu la data de 2 septembrie, se arată în raportul societăţii publicat la finele săptămânii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Demersul societăţii vine în contextul în care, la începutul lunii august, Curtea de Apel Craiova şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Bucureşti, în acest caz.

Este vorba despre solicitarea prin care grupul format din SIF1 şi SIF4 a cerut revocarea a patru administratori ai SIF5, printre care şi Tudor Ciurezu care ar fi urmat ca, în cazul în care ar fi fost înlăturat din Consiliul de Administraţie (CA) al SIF-ului din Craiova, să fie scos şi din funcţia de director general al SIF Oltenia, cerere pe care administratorii SIF5 au respins-o până acum de trei ori, pe motivele scăderii cotei de deţinere a acţionarilor solicitanţi sub pragul legal şi statutar de 5% din capitalul social al SIF-ului şi a neîndeplinirii unor condiţii legale de formă şi fond a cererii formulate ce cele două SIF-uri.

La jumătatea lunii trecute, Tribunalul Dolj a admis cererea de suspendare provizorie a executării hotărârilor Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor SIF Oltenia din data de 9 mai 2019, formulată de societatea de brokeraj Voltinvest şi de Liviu Ungureanu, acţionari ai SIF5, până la pronunţarea definitivă a instanţei de judecată în această speţă.

În mai, acţionarii SIF5 au aprobat modificarea actului constitutiv al SIF Oltenia, schimbare ce include înfiinţarea unui Comitet Investiţional cu puteri decizionale, format din membrii conducerii executive şi trei angajaţi ai societăţii de investiţii, precum şi reducerea numărului de administratori ai SIF5 de la şapte la cinci.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Se strânge latul ciurezule

    Ciurezule, am văzut in Cancan modul in care tu și mâna ta dreapta aveți grija de banii acționarilor! Escapade de amorezi la Marriot pr banii actionarolr! E bine Ciurezule!

    1. Cum cei de la banat au platit si filajul si articolul, ca sa aiba dupa aceea motiv sa spuna "vedeti bai, fraierilor, pe mana cui sta averea voastra (si care avere, ca tuturor astora de pe la sif-uri le-a dat statul si nu a lor mama, darmite actionarii?). De unde stiau vestitii analisti economici de la gloriosul ziar financiar "Can-Can", despre tranzactiile si procesele sif banat - sif oltenia, cat si despre faptul ca astia doi au fost suparati in teambuilding pentru ca nu se puteau giugiuli, fiind fiecare cu familia. Chiar pariam cu un prieten ca, nu dureaza o saptamana si apar, sanchi, reprosurile! Si macar daca era vreo piesa, ca sa fii ofticat. Pentru acel butoi mergator, chiar ti se face mila de louis de funes! :) . Dar dincolo de asta, cata ipocrizie sa ceri infiintarea unui comitet pe care cate tu nu-l mai ai si sa ceri debarcarea unuia care administreaza o afacere mai bine decat tine, invocand principii de guvernanta corporativa! Ha-ha! Pai de-aia sunt principii, pt ca nu le respecta nimeni, pe nicaieri (ia vedeti-l pe Fercala la SIF 3 cu nominalizarile si codul de guvernanta al BVB).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb