Contre între Konieczny şi Lulache

G.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 septembrie 2014

Contre între Konieczny şi Lulache

Greg Konieczny: "Fondul Proprietatea a cerut informaţii suplimentare privind majorarea capitalului Nuclearelectrica"

Daniela Lulache: "Fondul Proprietatea nu ne-a cerut nicio informaţie"

Fondul Proprietatea (FP) analizează anunţul făcut de Nuclearelectrica (SNN), privind intenţia de majorarea a capitalului social cu 241,5 milioane lei, şi a cerut companiei informaţii suplimentare, potrivit lui Greg Konieczny, vicepreşedintele executiv al Franklin Templeton.

În schimb, Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, a spus că nu a primit nicio cerere de la FP.

Domnia sa ne-a spus: "Nu îmi dau seama ce ar putea avea FP împotriva majorării, pentru că în prospectul de la listare era specificată absolut explicit. Este vorba de aporturi făcute de statul român cu mulţi ani în urmă ( 2006-2009), doar că nu s-a operat majorarea. Nu s-a făcut odată cu listarea pentru că ar fi durat foarte mult procesul. Nu este nimic nou, este doar o materializare a unei decizii luate cu mult timp în urmă. Până la aceasta oră (n.r. vineri seara), Fondul Proprietatea nu ne-a cerut nicio informaţie suplimentară cu privire la majorare".

Din exterior, problema pe care ar putea-o avea FP ar fi că va fi nevoit să vină cu bani la majorare, dacă vrea să îşi menţină deţinerea.

Acţionarii "Nuclearelectrica" au fost convocaţi, pe 6 octombrie, să aprobe majorarea capitalului cu 241,5 milioane lei, prin emiterea a unui numar de 24.149.991 acţiuni noi, potrivit unui raport remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti. Astfel, capitalul social al SNN ar ajunge de la 2,818 miliarde lei, la 3,059 miliarde lei.

Din total, 1,89 milioane lei sunt reprezentate de aportul unui teren de către statul român, 194,38 milioane de lei reprezintă aportul în numerar al statului, prin Ministerul Economiei, respectiv valoarea alocaţiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009, pentru realizarea Unităţii 2, de la CNE Cernavodă, restul de acţiuni fiind oferite celorlalţi acţionari.

"Nuclearelectrica" a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 60,425 milioane lei, cu 69% mai mic decât cel consemnat în perioada similară a anului trecut (196,122 milioane lei), impozitul pe construcţii speciale fiind una dintre cauze, potrivit unui comunicat al companiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cine a numit o aseenea catastrofa la nuclearelectrica ar trebui sa dea socoteala DNAului. Daca vrea majorarea capitalului sa o faca dand din salariul ei care este de domeniul fanteziei. O jefuitoare de bani mai calificata ca asta nici nu se gasea in Romania. Girafa sta pe un salariu mai mare decat salariul Presedintelui SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb