Control inteligent îmbunătăţit al frontierelor şi o mai bună securitate a datelor pentru Uniunea Europeană oferite de consorţiul condus de Unisys împreună cu Uni Systems şi Wavestone

Comunicate de presă / 9 septembrie 2021

Uni Systems, companie membră a Quest Group, în consorţiu cu Unisys Corporation (lider) şi Wavestone, anunţă semnarea unui contract pe patru ani pentru a oferi o serie de servicii Uniunii Europeane. Consorţiul va oferi consultanţă pentru proiectarea unor sisteme IT de amploare pentru a sprijini eu-LISA - Agenţia Europeană pentru Gestionarea Operaţională a Sistemelor Informatice la Scară Largă, în Spaţiul de Libertate, Securitate şi Justiţie. Contractul are o valoare maximă de 181 de milioane de euro şi a fost atribuit pe baza cunoştinţelor aprofundate în domeniu ale consorţiului, conform unui comunicat remis redacţiei.

Semnat în al patrulea trimestru al anului 2020, acordul acoperă o gamă largă de servicii. Consorţiul va oferi asistenţă end-to-end, de la consultanţă şi definirea noilor servicii, până la supravegherea livrării proiectului, testare şi controlul calităţii. Consortiul va oferi sprijin esenţial în implementarea unor noi tehnologii inteligente precum autentificarea biometrică şi soluţii de activare mobilă (mobile enablement), pe măsură ce eu-LISA continuă să modernizeze şi să eficientizeze fluxul de pasageri. Aceste sisteme inteligente vor îmbunătăţi în mod dramatic călătoriile în întreaga regiune, reducând timpii de aşteptare la controalele de frontieră şi vor oferi un nivel mai ridicat de securitate.

Contractul a fost atribuit consorţiului ca parte a unei licitaţii publice pentru Cadrul de Inginerie Transversală (Transversal Engineering Framework - TEF). Acest cadru include proiectarea, furnizarea, testarea şi susţinerea sistemelor de bază şi a componentelor de interoperabilitate. În cadrul contractului, consorţiul va fi responsabil pentru furnizarea infrastructurii critice, asigurându-se în acelaşi timp că cerinţele de conformitate, securitate şi protecţie a datelor sunt respectate la cel mai înalt nivel.

Consorţiul a fost selectat pentru cunoştinţele sale aprofundate şi îndelungate în materie de legislaţie şi de concepţie privind controlul frontierelor UE, precum şi pentru experienţa în gestionarea sistemelor informatice esenţiale. Această expertiză este rezultatul a zeci de ani de studii şi proiecte de sprijinire a strategiei UE privind controlul inteligent al frontierelor. Experţii tehnici ai consorţiului vor lucra împreună pentru a oferi consultanţă, integrare şi controlul calităţii pentru infrastructura eu-LISA.

"Lucrăm cu Uniunea Europeană de mai bine de un deceniu, iar acest ultim contract reprezintă dedicarea echipei şi cunoştinţele profunde în industrie, în domeniul migraţiei şi al afacerilor interne", a declarat Bill Brown, vicepreşedinte senior şi director general, Business Platforms and Services, Unisys. "Tehnologia joacă un rol vital în crearea unei Europe mai sigure şi mai bune, iar noi suntem încântaţi să sprijinim eu-LISA în realizarea viziunii sale pe termen scurt şi lung. Prin formarea acestui consorţiu unic, suntem în măsură să sprijinim nevoile continue ale Uniunii Europene pe măsură ce îşi extinde şi îşi dezvoltă misiunea, oferind cele mai bune servicii disponibile, pentru călătorii mai facile şi, în general, pentru îmbunătăţirea liberei circulaţii în Europa."

Nikos Psimogiannos, directorul Departamentului de Afaceri internaţionale al Uni Systems, a declarat: "Suntem onoraţi de încrederea pe care ne-a acordat-o eu-LISA pentru a lucra în acest contract strategic. Importanţa critică a serviciilor contractate, precum şi amploare lor - ca parte a misiunii eu-LISA pentru punerea în aplicare a politicilor UE în materie de azil, gestionare a frontierelor şi migraţiune - indică şi validează poziţionarea solidă a Uni Systems care sprijină strategiile clienţilor săi din 26 de ţări în industria tehnologiei informaţiei şi a comunicaţiilor. Acest contract marchează povestea de succes a echipei noastre în afacerile internaţionale şi recompensează talentul, profesionalismul şi angajamentul oamenilor noştri faţă de viziunea şi valorile noastre puternice."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb