Copiii refugiaţi din Ucraina ajung în număr mic în şcoli

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 9 mai 2022

Sursa foto: facebook.com/WorldVisionRomania

Sursa foto: facebook.com/WorldVisionRomania

Problemele pe care le înfruntă familiile fugite din calea războiului sunt interminabile. Aproape 40 de mii de copii ucraineni s-au refugiat în România, potrivit datelor oficiale, iar dintre aceştia, aproximativ 1.800 sunt înscrişi în sistemul de învăţământ românesc. Nevoia de servicii de educaţie şi de îngrijire a copiilor creşte tot mai mult, avertizează World Vision. În acest context, fundaţia a deschis primul Happy Bubble din Bucureşti, un spaţiu unde copiii din Ucraina vor putea să continue şcoala şi să participe la activităţi de educaţie non-formală, iar părinţii lor vor primi consiliere psihologică. Spaţiul amenajat de World Vision în parteneriat cu Fundaţia Pepsico şi Romanian United Fund (RUF) se află în Sectorul 6 din Bucureşti.

La Happy Bubble sunt aşteptaţi toţi copiii ucraineni şi familiile lor - unii dintre ei vor fi redirecţionaţi la acest spaţiu de către reprezentanţii celor 27 de adăposturi din Capitală, unde organizaţia a intervenit în ultimele luni cu donaţii în produse de maximă necesitate pentru mii de refugiaţi. Copiii care vor ajunge la Happy Bubble vor fi întâmpinaţi de profesori, asistenţi sociali, asistenţi medicali şi psihologi care să-i ajute în gestionarea traumelor. La rândul lor, părinţii vor putea beneficia de consiliere psihologică, consiliere pentru integrarea pe piaţa muncii din România şi produse de urgentă necesitate. Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România, a declarat: "Facem apel către toţi adulţii ucraineni care pot oferi servicii de sprijin copiilor ucraineni, inclusiv pentru traducere, să ia legătura cu organizaţia noastră întrucât acest spaţiu pentru copiii şi părinţii ucraineni este doar unul dintre cele pe care le vom deschide în mai multe sectoare din Capitală în viitorul apropiat. Este important ca societatea civilă şi autorităţile statului român să întărească parteneriatele pentru a sprijini cât mai mulţi copii din Ucraina, împreună cu familiile lor. Au trecut mai bine de două luni de când universul a milioane de copii a fost răvăşit din cauza crizei umanitare de lângă graniţele noastre. Este nevoie să ne mobilizăm pentru a le reda celor mici măcar o parte din normalitatea pe care o aveau înainte de a-şi părăsi casele. Accesul lor la educaţie şi la joacă, la socializare, la consiliere psihologică şi mai ales linişte trebuie să devină priorităţi pentru toţi actorii instituţionali care au capacitatea şi expertiza de a interveni". Mihai Lehene, preşedinte şi fondator Romanian United Fund, a spus la rândul său: "La izbucnirea războiului, gândurile românilor de peste hotare s-au îndreptat spre zona de criză. Dorinţa fiecăruia era de-a ajuta cât mai rapid şi mai eficient posibil. Romanian United Fund, ca platformă de fundraising care transferă 100% din donaţii partenerilor nonprofit şi 0% costuri, s-a dovedit a fi modalitatea favorită a românilor din Statele Unite şi a comunităţii de americani care păstrează legătura cu România de a strânge fonduri umanitare de urgenţă. Parteneriatul cu World Vision permite comunităţii noastre de români din diaspora sa ne unim cu tara pentru a ajuta populatia civila in astfel de situaţii de criză".

De la începutul conflictului din Ucraina, World Vision a sprijinit peste 62 de mii de ucraineni, majoritatea femei şi copii, strămutaţi în Ucraina, România, Moldova şi Georgia. Intervenţia a constat în facilitarea accesului la adăpost, servicii de asistenţă medicală, consiliere psihologică, integrare în şcoli şi alte servicii educaţionale precum şi provizii de subzistenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb