Actualizare 17:28 Seulul susţine că racheta nord-coreeană a atins altitudinea de 560 de kilometri
Racheta lansată de Coreea de Nord a ajuns la o altitudine maximă de 560 de kilometri, înainte de a se prăbuşi în apropiere de zona economică exclusivă a Japoniei, a declarat un oficial militar sud-coreean în această după-amiază, citat de Reuters.
Acesta a precizat că racheta se aseamănă cu modelul Pukguksong-2, adică o versiune îmbunătăţită şi cu rază de acţiune extinsă a rachetelor balistice lansate de pe submarinele nord-coreene.
-------------
Actualizare 14:02 Oficial american: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază medie acţiune
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază medie de acţiune, a declarat astăzi un oficial american, citat de AFP.
Oficialul de Casa Albă a afirmat: "Ştim că o rachetă balistică cu rază medie a fost lansată de către Coreea de Nord. Acest tip, ultima oară testat în februarie, a avut o rază mai scurtă decât rachetele lansate în cele mai recente trei teste ale Coreii de Nord".
------------
Coreea de Nord a lansat în această dimineaţă un proiectil neidentificat, a anunţat armata sud-coreeană, potrivit agenţiei Reuters.
Lansarea acestei rachete a avut loc în apropiere de localitatea Pukchang, situată în partea central-vestică a Coreei de Nord.
De asemenea, racheta a zburat aproximativ 500 de kilometri înainte de a se prăbuşi în apropiere de zona economică exclusivă japoneză din Marea Japoniei.
Statul Major de la Seul a anunţat doar localitatea de unde s-a lansat proiectul, fără să dea mai multe informaţii despre direcţia de zbor sau altitudinea sa.
Agenţia oficială sud-coreeană Yonhap scrie, citând o sursă anonimă, că nu a fost vorba de o rachetă intercontinentală.
Japonia a reacţionat faţă de ultimul tir cu rachetă, condamnând acţiunea intolerabilă a regimului de la Phenian. Coreea de Nord a lansat în urmă cu exact o săptămână o rachetă balistică ce a reuşit să parcurgă 700 de kilometri înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei.
Tensiunile sunt puternice în prezent în jurul peninsulei coreene, în contextul unei retorici tot mai agresive a mai multor părţi implicate în dosarul nuclear, mai ales SUA şi regimul de la Phenian.
Preşedintele SUA, Donald Trump, a sugerat că toate opţiunile sunt pe masă în acest dosar, inclusiv opţiunea militară.
Totuşi, Trump a părut să-şi tempereze tonul recent, declarând că ar fi "onorat" să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.05.2017, 17:06)
Iarasi ? 700 km pe orizontala si 2000 km pe verticala ?!?. Puneti aceiasi acuratete si i9n celelalte stiri ?.