Coreea de Nord anunţă că a făcut duminică un test important pentru dezvoltarea primului său satelit de recunoaştere

S.B.
Internaţional / 19 decembrie 2022

Coreea de Nord anunţă că a făcut duminică un test important pentru dezvoltarea primului său satelit de recunoaştere

Coreea de Nord a anunţat luni că a lansat un satelit de testare, reprezentând un test final important pentru dezvoltarea primului său satelit de recunoaştere, o resursă militară cheie râvnită de liderul Kim Jong Un, informează news.ro.

Agenţia de presă centrală coreeană oficială a Nordului a publicat fotografii alb-negru, la rezoluţie scăzută, care arată o vedere din spaţiu a capitalei sud-coreene şi a oraşului Incheon, aflat la vest de Seul, într-o aparentă încercare de a arăta că Nordul face eforturi pentru a avea un instrument de supraveghere pentru a-şi monitoriza rivalul.

Racheta transportând satelitul de testare a fost lansată duminică pentru evaluarea sistemelor de fotografiere şi transmisie de date ale satelitului, a precizat KCNA.

Administraţia Naţională pentru Dezvoltare Aerospaţială a ţării a caracterizat rezultatele testelor drept "un succes important care a trecut prin procesul final al lansării satelitului de recunoaştere". Pregătirile pentru primul său satelit militar de recunoaştere vor fi finalizate până în aprilie anul viitor, potrivit KCNA.

Duminică, oficiali sud-coreeeni şi japonezi anunţau că au fost lansate de către Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în apele din largul coastei estice. Iniţial se anunţase că este vorba de o singură rachetă. Rachetele ar fi fost lansate la o distanţă de 50 de minute. Rachetele au zburat la o altitudine de 550 km şi au acoperit o rază de acţiune de 250 km, potrivit Ministerului japonez al Apărării

Lansarea a venit la două zile după ce Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes un motor de rachetă alimentat cu combustibil solid, o evoluţie care ar putea face ca regimul lui Kim Jong Un să fie capabil să lanseze într-un mod mai rapid şi mai fiabil o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) în viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb