Coreea de Nord refuză să se dezarmeze nuclear

S.B.
Internaţional / 21 aprilie 2023

Coreea de Nord refuză să se dezarmeze nuclear

Coreea de Nord respinge vineri apelul G7 de a se "abţine" de la orice nou test nuclear sau tir de rachetă balistică şi reafirmă că statutul său de putere nucleară este "definitiv şi ireversibil", informează news.ro.

Ministrul nord-coreean de Externe Choe Son Hui denunţă o declaraţie "extrem de intervenţionistă" a G7,

Grupul Celor Şapte (G7) cele mai mari puteri economice din lume atacă "cu rea-voinţă" "exercitarea legitimă a suveranităţii" Coreei de Nord, acuză ea.

"Poziţia RPDC (Republica Populară Democratică Coreea) în calitate de putere nucleară de clasă mondială este definitivă şi ireversibilă", subliniază ea, într-un comunicat publicat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Ea consideră că "G7, un grup închis de o mână de ţări egoiste, nu reprezintă comunitatea internaţională (în mod) drept, ci serveşte ca instrumentul politic pentru asigurarea hegemoniei Statelor Unite".

Miniştrii de Externe G7 au îndemnat Phenianul, cu câteva zile în urmă, "să se abţină de la orice noi acţiuni destabilizatoare sau provocări" şi la "abandonarea completă, verificabilă şi ireversibilă a armelor nucleare".

Uşa oricăror negocieri în vederea unei dezarmări nucleare a Coreei de Nord, după declaraţiile lui Choe Son Hui, pare definitiv închisă.

Phenianul şi-a multiplicat recent testele de rachetă balistică şi a anunţat anul trecut că statutul său de putere nucleară este "ireversibil".

Washingtonul şi Seulul şi-au consolidat cooperarea militară şi şi-au multiplicat manevrele militare comune de mare amploare în regiune, înfuriind Coreea de Nord, care consideră aceste exerciţii drept repetiţii generale ale unei invazii a teritoriului nord-coreean.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "Ea consideră că "G7, un grup închis de o mână de ţări egoiste, nu reprezintă comunitatea internaţională (în mod) drept, ci serveşte ca instrumentul politic pentru asigurarea hegemoniei Statelor Unite"."

    Practic, nord-coreenii au pus punctul pe "i"! Asta e adevarul pur! Si, mai mult, arata Lumi intregi ca orice cerere a acestor satane din G7 nu face pt ei, nici cat o ceapa degerata! 

    Vad si ei ce s-a intamplat cu Ucriana care s-a dezarmat nuclear

    Bravo lor......ca orice putere nucleara isi impune punctul de vedere,....si isi ofera singura garantie ca nimeni nu ii va ataca.......ca sa fim intelesi.........merg pe mana lor nu a altora.....CINE POATE ...POATE....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb