Coreea de Sud cere ajutorul SUA pentru a "pedepsi" Coreea de Nord

Cristina Radu
Internaţional / 4 septembrie 2017

Moon Jae In (Sursa foto: Wikipedia)

Moon Jae In (Sursa foto: Wikipedia)

În urma saltului nuclear din Coreea de Nord, demonstrat de al şaselea test nuclear, Coreea de Sud a chemat SUA să ajute la "pedepsirea" Phenianului, potrivit Business Insider. Ministrul Apărării Naţionale din Coreea de Sud, Song Young Moo, a declarat luni, potrivit NK News: "Direcţia pe care guvernul trebuie să o adopte este să consolideze pedeapsa, mai degrabă decât dialogul".

Ministrul apărării din Coreea de Sud a transmis parlamentului că a cerut SUA să desfăşoare regulat "active strategice", ca transportatorii de aeronave şi submarinele alimentate cu energie nucleară, pentru a putea pedepsi Nordul.

Song Young Moo a afirmat: "Le-am spus că ar fi bine să desfăşoare regulat active pentru o descurajare extinsă în apele din jurul peninsulei coreene".

Ca parte a planului de pedepsire a Coreei de Nord pentru proiectile, rachete balistice intercontinentale şi teste nucleare, preşedintele Coreei de Sud a căutat să sporească capacităţile rachetelor ofensive ale ţării şi să importe baterii suplimentare din SUA, o abordare militaristă în relaţiile cu Phenianul.

În timpul exerciţiilor militare americane sud-coreene, SUA au desfăşurat două transportatoare de avioane şi două submarine în Peninsula Coreeană, care nu au descurajat Coreea de Nord în progresul programului său de rachete. Nici misiunea nu semnalează nici o intenţie sau acţiune militară reală.

Plasarea unor greve de transport, a submarinelor de atac şi a bombardierelor cu capacitate nucleară nu dovedeşte doar rezolvarea SUA şi forţa incredibilă, ci oglindeşte de fapt şi paşii practici pe care SUA şi Coreea de Sud i-ar face înainte de conflict, mai degrabă decât numai să dea un semnal. Escaladarea poate să crească riscul de calcul greşit în cea mai militarizată zonă din lume.

Submarinele americane merg pe bază de energie nucleară, iar submarinele la care se referă Song probabil că nu dispun de bombe nucleare şi se bazează pe rachete de croazieră ca alte nave din SUA. Submarinele de atac pot să servească la poliţia sau la demolarea forţei submarine din Coreea de Nord.

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae In, care a făcut campanie pentru redeschiderea dialogului şi angajamentului cu Coreea de Nord, a apelat la abordări militariste, fiindcă capabilităţile termonucleare emergente ICMB din Coreea de Nord testează angajamentul SUA de a proteja Coreea de Sud.

Preşedintele american Donald Trump părea să confirme această schimbare, duminică, în urma testului nuclear: "Coreea de Sud găseşte, aşa cum le-am spus, că discuţia lor despre calmare cu Coreea de Nord nu va funcţiona". Secretarul american al apărării, Jim Mattis, a declarat că SUA poate oferi un răspuns masiv şi copleşitor la provocările Coreei de Nord, nespecificând cum.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb