CORESPONDENŢĂ DIN UK A visa visul imposibil - Don Quijote şi morile lui de vânt

Ian Deacon
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 noiembrie 2021

Ian Deacon

Toţi cei 25.000 de delegaţi care vin la Glasgow în această săptămână, inclusiv 120 de şefi de stat, intenţionează să salveze lumea. Potrivit activistului de mediu de renume mondial, Sir David Attenborough, această conferinţă este ultima şansă de a remedia "urgenţa climatică".

Activiştii privind schimbările climatice care opresc în prezent traficul pe drumurile majore din Marea Britanie, lipindu-se cu clei de suprafaţa drumurilor, susţin că dovezile ştiinţifice sprijină cazul lor că, în patru ani, în afară de cazul în care guvernele lumii acţionează urgent, media anuală a temperaturii se va ridica la niveluri care provoacă inundaţii şi o asemenea căldură încât miliarde de vieţi vor fi pierdute.

Pretenţia lor este că numai guvernele pot emite legi pentru a forţa populaţiile să-şi schimbe comportamentul.

Evident, acest lucru nu se va întâmpla. Prim ministrul Australiei a declarat deja în public că nu va cere australienilor să-şi schimbe radical modul lor de viaţă şi, mai mult, el nu-şi poate imagina o situaţie în care Australia îşi va reduce dependenţa de cărbune pentru energia sa foarte repede şi a declarat, de asemenea, că Australia nu va ajunge la "Net zero" înainte de 2050.

Mult noroc cu suporterii lui Donald Trump din statele sudiste, care refuză să poarte măşti sau să se vaccineze, ei nu vor renunţa la vehiculele lor care consumă benzină.

Înainte să aprofundăm problema schimbărilor climatice, să analizăm o serie de termeni, o serie de termeni deseori folosiţi în discuţiile privind schimbările climatice.

"Net Zero" înseamnă "o ţintă care constă în neutralizarea completă a cantităţii de gaze cu efect de seră produse de activitatea umană care trebuie realizată prin reducerea emisiilor şi implementarea de metode de absorbţie a dioxidului de carbon din atmosferă" (Oxford Dictionary)

Altfel spus, înseamnă că emisiile de CO2 absorbite de copaci şi oceane sunt egale cu cele emise în atmosferă prin arderea de combustibili fosili de către om.

1,5 grade - aceasta este considerată creşterea maximă a temperaturii atmosferei Pământului înainte să se producă evenimente cataclismice peste tot în lume. În prezent, aceasta este în curs de a fi depăşită, ceea ce duce la termenul folosit în prezent pentru a descrie problema - "urgenţă".

În prezent, toate guvernele admit că aceste crize sunt provocate de oameni şi de stilul lor de viaţă, mai ales de "aventura" lor cu combustibilii fosili.

Drept urmare, logica dictează că adevărata soluţie pentru a rezolva criza climatică este reducerea numărului de emiţători (oameni).

Imaginaţi-vă două mere într-un castron, unul are un vierme care îl mănâncă şi celălalt 10 viermi. Care măr va fi ros primul? În acest caz, mărul este un eufemism pentru Pământ şi resursele sale finite.

Autorul articolului are experienţă directă cu această realitate în Noua Zeelandă. Ţara este doar cu 30.000 de mile pătrate mai mare decât Marea Britanie, dar are o populaţie de 4,5 milioane comparat cu Marea Britanie, care are o populaţie de 70 de milioane. Nu există poluare la un nivel măsurabil, şi când sunt doar 15 grade Celsius, eşti nevoit să foloseşti cremă de protecţie solară, deoarece există o cantitate mică de poluare care ajunge în atmosferă şi razele UV ale Soarelui ating direct solul şi oamenii. Aerul său este pur şi după doar două săptămâni poţi să simţi efectele pozitive ale unui aer mai bun pentru respiraţie. Noua Zeelandă le-a oferit cetăţenilor un stimulent financiar pentru a cumpăra autoturisme electrice şi generează 15%-20% din energia electrică din sursele geotermale (apă fierbinte) de la uriaşe bazine cu apă caldă. Ca urmare, emisiile sale de CO2 pe persoană sunt de 2,68 tone/an, comparativ cu o medie de 6,10 tone pentru primele 20 de ţări emitente.

Deci, sarcina urgentă este de a inversa creşterea populaţiei şi acesta este un subiect care este cumva prea sensibil pentru liderii noştri. În mod ideal, populaţia Pământului ar trebui să fie de aproximativ 3,5 miliarde, jumătate din nivelul actual. Aceasta este o chestiune de educaţie şi politică guvernamentală, (amintiţi-vă de China şi politica "un copil pe familie").

Nu există speranţă pentru o reducere serioasă a emisiilor de CO2 până în 2050, dar o reducere uriaşă a populaţiei mondiale poate fi realizată într-o singură generaţie.

Notă: Autorul este membru al Institutului Contabililor Autorizaţi din Anglia şi Ţara Galilor de 42 de ani şi este consilier fiscal în Marea Britanie.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Articolul confirma la milimetru parerea mea ca adevarata masura indispensabila pentru a asigura existenta oamenilor pe acest pamant este controlul demografic al nasterilor .Nici o alta masura nu poate compensa actualul ritm de crestere a populatiei iar chestia cu "colonizarea " lui Marte este o gluma ! Din pacate aceasta masura , admit , cam neplacuta si nepopulara , nu se inscrie in tendinta artificiala de "democratizare " cu orice pret "a toti si a toate "

    1. Controlul demografic al maselor prin vaccinare, adica eugenie pura.. asta e realitatea. De aici toata zbaterea.

      Nu ma refer la aiurelile voastre antivacciniste ci la o limitare a nasterilor la unul sau maxim doi copii la fiecare familie .Deziderat nepopular care cere vana si cerbicie politica , nu prea vad actuala clasa politica occidentala capabila sa puna continuitatea speciei umane pe acest pamant inaintea interesului electoral .P.S. A se vedea lectia chineza .

      Majoritatea familiilor DEJA au 1-2 copiii. Familii de 3 sau mai mult sunt rarisime.

      La noi ,da - in India si Africa nu !

      In general tarile sarace sau minoritatile sarace in tarile bogate tind sa aiba multi copii .

    Decat sa vorbim de control al nasterilor, oare cum ar fi sa ne jucam mai puțin de-a Dumnezeu, propunându-ne sa salvăm cu orice pret pe oricine de orice boala?

    Ar fi si mai moral si mai ieftin sa lasi sa se nască cine e menit sa se nască, dar si sa lași sa moara pe cei cărora le-a venit sorocul, cu încrederea ca stie Dumnezeu ce face.  

    In plus, haideți să ne asumam, fiecare, sa ne mai reducem pretențiile, ca n-avem chiar toate nevoile cu care ne-a obișnuit "civilizatia"

    Si se rezolva toate, de la sine.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb