CORINA POPESCU, MINISTERUL ENERGIEI: "Guvernul a alocat mai puţine servicii de sistem în această iarnă, faţă de 2015"

A.M.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 16 noiembrie 2016

"Guvernul a alocat mai puţine servicii de sistem în această iarnă, faţă de 2015"

Corina Popescu: "Pentru încălzirea Bucureştiului, chiar nu văd alte soluţii decât cele centralizate şi cele de producţie"

Guvernul a alocat mai puţine servicii de sistem în această iarnă faţă de cea din 2015, când au fost probleme cu stocurile de apă şi de cărbune, a declarat, ieri, Corina Popescu, secretar de stat al Ministerului Energiei, în cadrul unei conferinţe.

Doamna Popescu a precizat: "Avem un proiect de Hotărâre de Guvern pentru perioada 15 noiembrie-15 martie, cu posibilitatea de prelungire până la sfârşitul lunii martie, cu privire la obligativitatea constituirii stocurilor de combustibil pentru această perioadă şi alte măsuri suplimentare. Am alocat prin acest HG mai puţine servicii de sistem decât anul trecut, când erau probleme cu stocurile de apă şi cu cele de cărbune. Anul acesta ne-am limitat la a interveni în această piaţă".

Domnia sa a adăugat că a fost alocată doar o cantitate limitată de rezervă terţiară lentă pentru grupurile care folosesc păcură, acestea putând interveni doar în condiţii extreme unde temperaturile sunt foarte scăzute, consumul de gaze fiind foarte mare.

Reprezentantul Ministerului de resort a menţionat că există oarecare probleme şi cu stocurile de cărbune: "Stocurile sunt mai bune decât cele de anul trecut şi sper ca, prin anumite măsuri pe care le-am luat prin această Hotărâre de Guvern, în perioada următoare să se stabilizeze problemele şi din această perspectivă. Am constituit deja comisia interministerială care va urmări ceea ce se întâmplă în sistemul energetic".

Corina Popescu a mai precizat: "Pentru Bucureşti chiar nu văd alte soluţii decât cele centralizate şi cele de producţie, dar pe termen scurt şi mediu ELCEN este o soluţie viabilă, iar RADET ar trebui să se transforme din regie în societate comercială, să acceseze acele fonduri europene ca să-şi modernizeze reţelele".

Domnia sa a subliniat că mai sunt mulţi paşi de efectuat: "Îmi doresc să se întâmple, sunt bucureşteancă, trăiesc într-un bloc, mă încălzesc de la reţeaua de energie termică, sunt supărată că nu porneşte căldura, dar nu cred în soluţiile acelea mici. Ce s-a întâmplat în oraşele mai mici din ţară, în fiecare şi-a implementat încălzire individuală, pentru zonele cu blocuri din Bucureşti nu cred că este soluţia care ar trebui promovată la nivelul anului 2016-2017".

Recent, Elcen şi Radet au intrat în insolvenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb